ABD’nin bir numaralı otomobil üreticisi General Motors bünyesindeki Chevrolet, 2019 model Blazer’i bundan bir süre önce tanıtmıştı. Orta büyüklükte bir crossover olarak tanımlayabileceğimiz aracın 2020 modelinde hem önden, hem de sürekli dört çeker opsiyonu müşterilere sunulacak.

Öte yandan müşteriler artık 2.5 litrelik LTC ve 3.6 litrelik LGX motor seçeneklerinden birinde de tercih kullanabilecekler.

X4T’teki motorun düşük versiyonu kullanılacak

V6 motoruyla 305 beygir güç ve 269 pf tork güç üretebilen araçta 9 ileri otomatik şanzıman kullanılıyordu. Ancak 2020 Blazer‘a LSY adı verilen ve General Motors’un Cadillac markasına ait XT4 crossover modelinde kullandığı 2.0 litrelik dört silindirli turbo motor seçeneği eklendi.

Bu motor aslında toplamda 237 beygir gücünde, fakat sebebi bilinmeyen bir şekilde General Motors aracın gücünü 230 beygirle sınırlandıracak. Böylelikle Blazer’in motor gücü 2020 GMC Acadia ile eşitlenmesi amaçlanmış olabilir. Bu ilginç kararın neye hizmet ettiği, müşteriler tarafından nasıl karşılanacağı ise meçhul.

Diğer motorlar da tercih edilebilecek

Yakıt tasarrufunu önemseyen ve aracının çok büyük motora sahip olmasını istemeyen şehirli kullanıcıların bu motor seçeneğine ilgi göstermesi bekleniyor. Daha önce de belirttiğimiz potansiyel alıcılar üzere LSY ile birlikte sunulacak olan LCV ve LGX motorlarından yana da karar kılabilecekler.

Beygir gücü düşük olduğu için 2020 Blazer‘in çıkabileceği en yüksek hız, diğer güçlü motorlara kıyasla daha az olacak. Fakat bu crossover kullanıcıları için pek de önemli bir veri sayılmaz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version