2020 Formula 1, çok çekişmeli geçti demek isterdim ama pek beklendiği gibi olmadı. Haftalar öncesinden şampiyonun kim olacağı belli oldu. İtalya’da düzenlenen 13. yarış Emirates Gran Premio Dellemilia Romagna GP ile beraber lider kesinleşmiş oldu.

Daha sıralama turlarından iddiasını ortaya koyan Mercedes ekibi, yarışı da zirvede kapatarak 2020 Formula 1 şampiyonu olmayı başardı. Yarışı kazanan isim ise yine değişmedi.

2020 Formula 1 Şampiyonu Mercedes!

Henüz yarış başlamadan puan durumuna bakıldığı zaman, ekipten herhangi birinin 4.olması takıp şampiyonluğu için yeterliydi. Zaten heyecanlı geçmedi dememizin nedeni de tam olarak bu. Bottas , Hamilton gibi isimlerin olduğu ekipte büyük bir aksilik olmazsa ilk dörde girmek garanti olarak değerlendiriliyordu.

Zaten sırlama turlarında da ilk sırayı Bottas almış ve hemen arkasından da Hamilton gelmişti. Yarış başladığında da durum değişmedi. Hamilton yarış boyunca çok iyi ilerledi ve pite giriş sürecini de olabildiğince erteleyerek zaman kazandı.

11 tur tek değişimdeki lastiklerini kullanan ünlü yarışçı, rakip Max Verstappen’ın yarış dışı kalmasıyla iyice rahatladı. Red Bull bu hamle sonrasında zaten bir nevi şampiyonluk yarışından koptu.

Mercedes ekibi bunu fırsata çevirdi ve liderliği aldı. Yarışın birincisi Hamilton oldu. İkinci sırada yer alan isim ise Bottas oldu. Üçüncü sırada olan isim Renault grubundan Ricciardo oldu.

Takım yarışlarının lideri böylece Mercedes oldu. 7.kez şampiyon olan marka Hamilton ile tekrar zirveye oturmuş oldu. Şimdi İstanbul yarışı bekleniyor. Henüz 2020 Formula 1 yarışları bitmeden şampiyon belli olsa da bireysel şampiyonun kim olacağı da belli olabilir. Hamilton en büyük aday. İstanbul yarışında da başarı elde etmesi, ünlü ismin zirvede kalması anlamına geliyor.

Tabii ki bu sıralamalar ve yarışların sonrasında en çok merak edilen konu Hamilton’un Mercedes ile yola devam edip etmeyeceği. Ünlü isim farklı bir marka ile sözleşme imzalayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version