“Az, çoktur” felsefesi doğrultusunda tasarlanan Jaguar‘ın yeni spor sedan modeli 2020 XE‘nin görselleri nihayet kamuoyuyla paylaşıldı. Gerek güç ünitesi, gerekse müşterilere sunulan paket seçeneklerinde bu felsefe aynen benimsenmiş durumda.

Yenilenen 2020 model XE’de ise bol miktarda teknolojik özelliğe ek olarak tasarımsal değişiklikler de karşımıza çıkıyor.

3.0 litrelik V6 dizel motorun iptal edilmesi de keza, öne çıkan radikal bir değişiklik olarak kayıtlara geçmeli.

Ingenium 2.0 litrelik turboşarjlı 247 beygirlik yeni motoruyla alıcıların beğenisine aday olan araba hem AWD (dört çeker) hem de RWD (arka çeker) opsiyonuyla satın alınabilir hale geldi. Önceden 25t adını taşıyan modelde bu kez P250 isim tercihi göze çarpıyor.

Bir üst pakette sunulan motor ise 296 beygir güç üretebiliyor, bu modelin ismi ise 30t yerine P300 olarak belirlenmiş. Standart olarak sürekli dört tekerleğe güç aktaran arabanın 0’dan 100 km/s hıza çıkışı ise sadece 5.4 saniye sürüyor. Bu gayet iyi bir değer doğrusu.

Dış görünüme baktığımız zaman ise yenilenen ön ve arka tamponların yanı sıra makyajlanan bagaj kapağı dikkat çekiyor. Yenilenen LED ön farlar ve arka stop lambaları ise cabası.

Daha da genişleyen ön ızgara sayesinde XE’nin yakından bakıldığında I-PACE elektrikli otomobilini andırdığı söylenebilir.

Fiyat listesi açıklandı

Arkadan itişli 20t’nin yurtdışı satış fiyatı 40 bin 895 dolar olarak belirlenirken AWD P250 toplamda 42 bin 894 dolar ücretle yeni sahiplerini bekliyor olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version