Sızıntılardı, teaser görüntüleriydi derken sonunda 2022 Ford Bronco Raptor modeli için tanıtım yapıldı. Özellikle tasarım açısından birçok sürücünün gönlünü kazanacağını düşündüğümüz aracın, teknik verileri de bir o kadar tatmin edici.

Zaten güçlü bir araç geleceğini biliyorduk ve bunun üzerinde yoğunlaşmıştık ama beklentilerin üzerinde bir araç geldiğini de söyleyerek aracın bilgilerine geçelim.

2022 Ford Bronco Raptor Özellikleri ve Tasarımı

Oldukça kaslı bir tasarıma sahip olan 2022 Ford Bronco Raptor, aracın ama modelinden biraz daha uzun ve biraz daha yüksek. Özellikle lastikler kısmında yapılan seçim, aracın tam bir arazi canavarı olacağını gösteriyor.

Özel bir lastik serisiyle gelen modelde 37 inç Goodrich lastiklerin kullanıldığını görmekteyiz. Bu bile serinin arazide ne derece iddialı olduğunu göstermekte. Ama tabii ki güçlü bir de motor gerekiyor.

2022 Ford Bronco Raptor modeli motor konusunda da başarılı. Araçta EcoBoost V6 motor yer almakta. İddialı motor, 3.0 litrelik hacme sahip ve 400 beygir civarında bir güç değeri var. Ford burada ek bir yükseltme yaptı mı ya da beygir kısmında ek bir arttırmaya gitti mi açıklamadı.

Bunun için teknik verilerde yapılacak yeni bilgilendirmeleri göreceğiz. Güçlü motor özel sürüş modlarıyla da desteklenmiş durumda. Arazide her durumda sorunsuz bir şekilde performans göstermesi adına serini farklı sürüş modları arasında geçiş yaptığını da göreceğiz.

Sürüş modlarına uyum sağlayacak özel bir süspansiyon serisinin kullanıldığını da ekleyelim. HOSS serisi süspansiyonlar, yol durumuna göre adaptif bir şekilde sertliği değiştirebilecek.

4X4 olarak gelecek modelin şanzıman kısmında seçimi ise 10 ileri otomatik olacak. Bu tek seçenek olarak gösterilse de 2022 Ford Bronco Raptor, arazi durumuna göre vitesi manuel değiştirmeye izin veren kulakçıklara da sahip olacak. Artık bu kulakçıkların tam olarak rolünün ne olduğunu araç testlerinden sonra göreceğiz.

Baja arazi modu, güçlü motoru, HOSS sistem süspansiyonları gibi artılarıyla beraber 2022 Ford Bronco Raptor, Mart 2022 ile beraber sipariş verilebilir hale gelecek. Aracın fiyatı da net değil ama konuşulan fiyat 70-80 bin dolar arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version