Mercedes Benz, İsveç’in başkenti Stockholm‘de düzenlenen özel bir etkinlikte EQ isimli yeni markasına ait ilk tamamen elektrikli otomobil modelini tanıttı. Son birkaç gündür Mercedes, EQC’nin ön, arka ve yan profil tasarımlarına dair merak uyandırıcı kısa reklam filmleri yayınlıyordu. Bugün ise nihayet araç görücüye çıkmış oldu.

EQC olarak kısaltabileceğimiz modelin tam ismi Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC olarak kayıtlara geçmiş durumda. Kalite, güvenlik ve konfor bakımında diğer tüm Mercedes Benz modellerinden beklenenleri vereceği öne sürülen EQC modeli uzun menzilli elektrikli motoruyla öne çıkıyor.

Menzili uzun, bataryası da hızlı doluyor

İki aks arasına, zemine yayılarak konumlandırılan 80 kWh’lık bataryanın 320 km kadar menzil kapasitesine sahip olduğu belirtildi. 110 kW’lık elektrikli şarj istasyonları, EQC’nin bataryasını yüzde 10’dan 80’e sadece 40 dakikada çıkaracak.

4.9 saniyede 100 km/s!

Güç ünitesi olarak ise Mercedes Benz, araçta iki adet birbirinden bağımsız motora yer vermiş. Biri ön, diğeri de arka aksta konumlandırılan bu motorlar sayesinde sürekli dört çeker olan EQC 0’dan 100 km/s’ye 4.9 saniyede çıkabiliyor. Bu kesinlikle ideal bir değer.

Güçlü rakipleri arasında Audi e-tron quattro SUV, Jaguar i-Pace ve BMW iX3‘ün bulunduğu EQC’nin çıkabileceği maksimum hız ise elektronik olarak 180 km/s ile sınırlandırılmış. Bu bir dezavantaj olsa da, batarya ömrünü koruyabilmek için Mercedes mühendislerince gerekli görülmüş olsa gerek.

Henüz fiyatı açıklanmayan aracın ülkemizde satılıp satılmayacağı ise bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version