Bundan tam 10 sene önce Alman otomotiv devi BMW, X6 isimli coupe SUV modelini tanıttığında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 2015 senesinde de X6’nın ikinci jenerasyon tasarımı görücüye çıkmıştı. Mevcut X6 modeli sadece 3 yaşında olsa da, görünüşe göre BMW tıpkı son olarak X5‘te yaptığı gibi aracın CLAR (Cluster Architecture) platformuna terfi etmesi için düğmeye basmış durumda.

Bugüne dek üçüncü nesil X6’nın çeşitli prototipleri ABD’de test edilirken görüntülendi. Ancak elimize son ulaşan fotoğraf Almanya’dan geldi. Görüntülerde iyice kamufle edilen ve dış tasarımına dair ipucu elde etmenin hayli güç olduğu X6’nın ön cepheden X5’i çok fazla andırdığı söylenebilir.

Her yönüyle BMW’nin imzasını taşıyor

Bir aracın BMW olduğu nasıl anlaşılır? Tabii ki ön tamponun üzerinde bulunan böbrek şeklindeki ızgara tasarımından. Altıgen şeklindeki iç detaylarıyla öne çıkan yeni farlara ev sahipliği yapan X6’da da aynı tasarım mevcut. Keza ön tampon da baştan aşağıya yenilenmiş ve yeni hava kanallarına kavuşmuş.

Yan cepheden değerlendirdiğimizde ise X6’nın bir önceki nesle çok benzediği çıkarımında bulunabiliriz. Yine de yeni X6 sanki biraz daha uzun gibi. Keza arabanın lastik çapı da büyümüş. Arka tarafta ise X6’nın yeni stop lambalarına kavuştuğu, egzoz uçlarının yenilendiği göze çarpıyor.

Yeni X5’le aynı motoru paylaşması beklenen X6’da 4.4 litrelik çift turbolu V8 benzinli motorun yer alması kuvvetle muhtemel. Buna ek olarak 3.0 litrelik benzinli ve dizel motor da opsiyonel olarak sunulabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version