Nissan Avrupa’nın ürün planlamadan sorumlu genel başkanı Ponz Pandikuthira, Auto Express dergisine verdiği demeçte yeni nesil Qashqai crossover modeline ilişkin önemli detayları paylaştı. Buna göre ABD’de Rouge Sport adıyla satılan ve ülkemizde de hatırı sayılır miktarda araç sahibinin tercihi haline gelen Qashqai, önümüzdeki yıl baştan aşağıya yenilecek.

Renault, Nissan ve Mitsubishi ittifakı tarafından ortaklaşa kullanılan CMF isimli platform mimarisinin de elden geçirileceği bilgisi bizzat yönetici tarafından doğrulanmış durumda.

Son dönemde artan elektrikliye dönüş trendinin aksine hareket edecek olan Nissan, kompakt crossover modeli için iki farklı hibrid güç ünitesi planlıyor. Bunlardan birisi Nissan’ın ePower isimli hibrid motoru. Benzinli motora ek olarak bir de elektrikli güç ünitesinin yer aldığı bu bileşen, sürücülerin yakıt tasarrufu edebilmelerini sağlayacak.

İkinci seçenek ise Mitsubishi’nin halihazırda Outlander PHEV’de kullandığı plug-in hibrid motoru olacak. Bu versiyonu fişe takıp şarj edebilmek mümkün olacak, ancak ePower sadece kendi kendini şarj edebilecek.

ePower sistemi önceleri Japonya’da satılan Note modellerinde kullanılmıştı, ancak bu motor seçeneğinin Avrupa yollarına ne kadar uyumlu olacağı muallakta. Çünkü Japonya’da hız sınırları çok düşük. Öyle ki otobanda dahi en fazla 100 km/s hızla gidebiliyorsunuz.

Bu sebeple Pandikuthira, ekip olarak ePower teknolojisinin Avrupa’ya uyup uymayacağını araştırdıklarını dile getirdi. Aksi halde Avrupa otoyollarında hız sınırı daha yüksek olduğundan batarya daha hızlı tükeneceği için aracın hibrid olmasının bir manası kalmayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version