Japon otomobil üreticisi Toyota‘nın en önemli ve çok satan arabası olarak değerlendirebileceğimiz Corolla’nın 2020 modeli resmen görücüye çıktı! Sedan aracın 12. nesil versiyonunun üzerindeki sır perdesi bugün aralandı ve merakla beklenen Corolla sahip olduğu üstün teknolojiyi sergiledi. Daha önce de 2019 Corolla’nın hatchback versiyonu tanıtılmıştı.

Segmentinin tartışmasız lideri

Hatchback model hiç de fena sayılmazdı ama, Corolla’nın asıl ruhunun sedan versiyonda yattığı söylenebilir. İlk kez 1966‘da tanıtılan ve bugüne dek 45 milyondan fazla satmayı başaran araç, halen daha otoriteler tarafından sedan segmentinin rekortmeni kabul ediliyor.

nor

Tıpkı hatchback modelinde olduğu gibi baştan aşağıya yenilenen Corolla sedan modeli de Toyota’nın yeni geliştirilen TNGA platformu üzerine inşa edilmiş.

Bu sanılandan çok daha büyük bir gelişme, çünkü beş kapılı araca çok daha sportif bir görünüm katmış. Dışarıdan bakıldığında ise eski modele nazaran yere daha yakın ve daha kalın çizgilere sahip bir Corolla karşımıza çıkıyor.

hdrpl

Birçok farklı paketle satışa sunulacak

2020 Corolla’nın L, LE ve XLE modellerinde 1.8 litrelik dört silindirli benzinli motor kullanılıyor. XSE ve SE paketlerinde ise 2.0 litrelik yeni Dynamic-Force dört silindirli motor tercihi söz konusu. Bu motor da 169 beygir güç üretme kapasitesine sahip. CVT ve altı ileri manuel şanzıman seçenekleri de alıcıların beğenisine sunulacak.

Araçların fiyatları ve ne zaman satışa sunulacaklarına dair ise Toyota cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version