Yakın zamanda bir pickup modeli için de tanıtım yapacak olan Toyota, bu süreçte yeni SUV versiyonunu duyurdu. Aslında 2022 Toyota RAV4 modelini görmüştük ama şimdi modele bir de Adventure versiyonu eklendi. 2022 Toyota RAV4 Adventure adıyla gelecek yeni versiyon Avrupa’ya özel bir araç olacak.

Yine karakteri ve ağır görüntüsüyle dikkat çekecek olan versiyonun, tasarımsal olarak çok daha dikkat çekici. Resmen ben buradayım diyerek bağıran bir araç olduğunu söyleyerek detaylara geçiyorum.

2022 Toyota RAV4 Adventure Tasarımı ve Motor Özellikleri

Yeni versiyonda tasarım için söyleyeceğim şey daha kaslı görüntü sunuluyor olması. Ön kısımda ızgara bölümünde bir değişim söz konusu.

Daha kaslı yapısıyla öne çıkan ızgara vurucu kısım bir. İkinci vurucu kısım ise yenilenmiş olan alt ızgara kısmı. Burada da tampon revizyonuyla beraber güzel bir görüntü elde edilmiş.

Sert görüntü arka kısımdaki tampon bölümüne de etki etmiş. Tasarımsal değişimin etki ettiği son kısım ise jantlar. 19 inçlik jantların kullanıldığı 2022 Toyota RAV4 Adventure, siyah kantlarıyla da yine çok şık duruyor.

2022 Toyota RAV4 Adventure Motoru Değişti mi?

Aracın Avrupa özel versiyonunda tasarım kesinlikle daha göz alıcı ama motor kısmı için aynı şeyi belirtmeyelim. Motor kısmında bir değişiklik yok. 4 silindir 2.5 litrelik güçlü motor kullanılmaya devam ediyor.

Bu motoru tork ve beygir gücünün denk olmasıyla hatırlıyoruz. Beygir gücü 222 beygir olan motorda tork ise yine 221 Nm tork değerinde. Unutmadan şunu da belirtelim ki diğer seride olduğu gibi motor kısmında iki adet yarı hibrit elektrikli motor desteği de var.

Avrupa özel versiyonun hangi ülkelerde satılacağı şu an net değil. Ülkemize de gelebilir. Ama fiyatı bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version