ABD’li otomobil devi Ford, yeni Mustang Shelby GT500 modeline ilişkin merak edilen bazı detayları bugün açıkladı. Arabanın aerodinamik verimliliği arttırılırken çıkabileceği maksimum hız ise saatte 289,6 km olarak yükseltildi. Downforce değerinin iyileştirilmiş olması da cabası.

Maksimum hızı bir önceki modelden 32 km/s daha az

Aslına bakılırsa Ford özel olarak yeni Shelby modelinin 290 km/s hız yapabileceğini belirtmiş değil.

Ancak Car and Driver‘in haberinde bu bilgi yer aldı. Teyit için Autoblog editörleri Ford’a ulaştı ve 2020 Shelby GT500 modelinin katalogu verisi olarak bu hıza çıkabileceğini doğruladı. Kayıtlara geçmesi için belirtmekte fayda var: Bu hız bir önceki nesil GT500’den yaklaşık 32 km/s daha az.

Geliştirme sürecinde süper bilgisayarların kullanıldığı, fren ve motorların soğuması için hava akışının 3D ortamda simüle edildiği araç ancak bu iyileştirmelerin ardından 290 km/s hıza çıkabilmiş.

Ford Performance biriminde araç dinamikleri mühendisi olarak çalışan Steve Thompson yaptığı açıklamada “Tamamen yeni bu aero tasarım, sanat eseri mühendislik ve teknolojik materyallerin gücünün Ford yarış uzmanlarının bugüne kadarki en akışkan Shelby modelini geliştirmek için uyguladığı el işçiliğiyle desteklemesi sonucu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

700 beygirden fazla güç üretecek

Bu arada yenilenen GT500 modelinin ne kadar güç üretebileceğini belirtmekte de fayda var. Süperşarjlı 5.2 litrelik V8 motoruyla 700 beygirden fazla güç çıkışı sağlayan modelin yaza doğru yetkili satış noktalarındaki yerini alması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version