2020 Nissan Qashqai, SUV ve Cross sınıfın en popüler olanlarından birisi. Özellikle ülkemizde SUV sınıfının en çok tercih edilen modeli şu sıralar kötü haberlerle gündemde.

Kötü haberler diyoruz çünkü kur durumunda oluşan farklar aracın fiyatının uçuşa geçmesine neden oldu. Aslında Nissan Ekim ayının başlarında sıfır faiz kampanyaları başlatmıştı ve bu kampanyalarla beraber serinin satışlarının yeniden artacağı düşünülmüştü ama ayın sonunda oluşan kur farklarıyla gelen zamlar can sıktı ve satışlar yine olumsuz etkilendi.

İlginizi Çekebilir: 2020 Renault Megane Sedan Fiyatları Değişti – Yeni Rekor!

2020 Nissan Qashqai Fiyatları Nasıl?

Satış fiyatlarını yine 2 aylık olarak değerlendirmek gerekiyor. En son Ağustos ayında satış kampanyalarından hemen önce belirlenen fiyatları değerlendireceğiz. Ağustos ayında, aracın fiyatları şöyleydi;

  • Giriş paket – 248.700 TL
  • Zirve paket – 323.000 TL.

Bu Ağustos ayı için açıklanmış olan rakamlar olmasına karşın SUV sınıfı için iyiydi. SUV sınıfı için iyiydi dedik çünkü rakip modeller de çok yükselmişti. Aradan çok zaman geçmedi ama dediğimiz gibi kur farkı 2020 Nissan Qashqai fiyatlarını da vurdu. Aracın fiyatları değişti ve giriş paketi 283.100 TL rakamına ulaştı. Zaten yüksek olan fiyatlar giriş paketi için daha da yükselmiş oldu.

En tepe model ise lüks sedan modellerini bile geçmeye başladı. En tepe modelde fiyat 397.100 TL oldu. Baktığınız zaman artış çok yüksek, çok fazla. İyi bir SUV sınıfı araç almak isterseniz artık işiniz çok zor.

Kur farkında bu kadar önemli değişimler olunca, araç fiyatlarının da bu kadar değişmesi normal ama bu kötü bir gösterge. Bundan sonra döviz yükselmeye devam ederse bu durumda fiyatlar daha da yükselebilir.

Artış yılbaşından sonra rekor seviyelere ulaşabilir ve sıfır otomobiller giderek uzaklaşabilir. En çok satan modellerden biri olan 2020 Nissan Qashqai için de bu durum geçerli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version