Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler neticesinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan 2020 Paris Otomobil Fuarı’nın ertelenmesine karar verildi.

Her yıl düzenlenen etkinliğin normale 1-11 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilere açılması planlanıyordu. Paris Motion Festival adı verilen daha büyük çaplı bir etkinliğin parçası olarak konumlanan fuarın düzenlenmeyecek olması, otomobil hayranlarını üzdü. Ayrıca Ekim ayına kadar hayatın normalleşmesinin beklenmediğinin de bir göstergesi oldu.

Bazı etkinlikler devam edecek

10’dan fazla insanın kapalı ortamda bir arada kalması Koronavirüs’ün yayılımına uygun bir ortam olarak niteleniyor. Bu sebepten ötürü Paris Motino Festival’in bir parçası olan otomobil fuarı iptal edilmiş olsa da Akıllı Şehirler’in yanı sıra inovasyon ve sürdürülebilirlik gibi farklı etkinlikler organize edilmeye devam edilecek.

Organizatörler tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Bu kriz bize eskisinden daha kreatif ve yenilikçi olmayı mutlaka öğretmeli” denildi.

1 milyondan fazla ziyaretçi geliyordu

Otomobil fuarları takviminin en büyükleri arasında yer alan Paris Otomobil Fuarı, 2018 yılında 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Hatırlanacağı üzere en son Mart ayında düzenlenmesi beklenen Cenevre Otomobil Fuarı iptal edilmişti. Haziran ayında düzenlenecek Detroit Otomobil Fuarı da aynı şekilde. Keza normalde Nisan ayına gün verilen Pekin ve New York’taki otomobil fuarlarının düzenlenmeyeceği belirtilmişti.

Bu gibi etkinliklerin yeniden düzenlenebilmesi için virüsün hayatımızdan tamamen yok olmasını beklemek gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version