8-17 Nisan 2020 tarihleri arasında ABD’de düzenlenmesi planlanan New York Uluslararası Otomobil Fuarı, tüm dünyayı kasıp kavuran Corona virüsü salgını endişesi nedeniyle ertelendi.

Etkinlik organizatörlerinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Bu tarihi etkinliğe katılacak olan herkesin sağlığı ve iyiliği en birinci önceliğimizdir. Bu sebeple bu yıl düzenlenecek olan #NYIAS etkinliğini Ağustos 2020’ye erteleme kararı almış bulunuyoruz. Daha fazla bilgi için önümüzdeki haftalarda yapacağımız paylaşımlara sosyal medya kanallarımızı takip ederek ulaşabilirsiniz” denildi.

330 milyon dolarlık gelirden oldular

Normalde 10 gün boyunca süren etkinlik, ABD ekonomisine 330 milyon dolardan fazla katkı sağlıyordu. Ancak görünen o ki organizatörler dünyanın dört bir yanından katılım gösterecek olan ziyaretçilerin sağlığını daha da öncelemiş ve etkinliği Ağustos’a ertelemekten başka bir çıkar yol bulamamışlar.

Bu arada ertelenen New York Otomobil Fuarı, dünyanın en büyük otomobil fuarları arasında gösteriliyor. Yıllık yaklaşık 1 milyon katılımcının ağırlandığı etkinliğin iptal olması, Corona virüs salgınının dünya ekonomilerini ne denli olumsuz etkilediğinin son örneği olarak kayıtlara geçti.

ABD’ye de sıçramış

Virüs ABD genelinde 800’den fazla kişiyi etkiledi. En az 29 kişinin can verdiği salgın, dünya çapında 118 binden fazla kişiye bulaşmış durumda. Şuana kadar 4 bin 200’den fazla kişinin de öldüğü kayıtlara geçmiş bulunuyor.

Çoğu kişide öksürük ve yüksek ateş gibi grip belirtilerini gösteren Corona virüsü, yaşlı ve başka bir hastalığı olan insanlarda ağır zatürreye yol açarak ölüme sebep olabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version