Ülkemizde hatırı sayılır miktarda satış adedini yakalayan ve Fiat Doblo ile birlikte segmentin en önde gelen modelleri arasında listelenen Renault Kangoo, ilk kez 1997 yılında hayatımıza girdi.

O sıralar iyice yaşlanmaya yüz tutan Express modelinin yerine geliştirilen hafif ticari araç Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de çok sevildi. Aile aracı olarak kullanılabildiği gibi panelvan versiyonu da KOBİ ve işletmeler tarafından satın alınan model en son elektrikliye de dönüştürüldü. 2011’de tanıtılan ve o günden bu yana 40 bin adetten fazla satan Kangoo Z.E. modeli zaman içinde dünyanın en çok tercih edilen elektrikli hafif ticari aracı haline geldi.

Yeni nesil model yolda!

Haberde fotoğraflarını gördüğünüz kamuflajlı prototip ise yeni nesil Kangoo’ya ait. Hafif ticari aracın casus fotoğraflarına baktığımız zaman Renault’un Kangoo’yu tıpkı Volkswagen Caddy ve Ford Transit Connect’le aynı büyüklüğe çıkarma kararı aldığını anlayabiliyoruz. Özellikle adı anılan bu iki model, Avrupa kıtasının en çok satanları listesinde yer alıyorlar.

Aracın dört bir yanı kamuflajlı olduğu için tasarım noktasında çok fazla bilgiye ulaşabilmek mümkün değil. Ancak Renault mühendislerinin eski kutu şeklindeki görünümün aksine, sıradan yolcu tipi arabalara daha benzer bir tasarım tercihinde bulunduğu aşikar.

Şarj soketi gözükmüyor

Üstelik fotoğraflardaki aracın tamamen elektrikli yeni Kangoo olup olmadığı da belli değil, çünkü aracın sol tarafında gözle görülür bir şarj soketi bulunmuyor. Fakat bu giriş sağ ön çamurlukta da yer alıyor olabilir. Aracın elektrikli olduğuna dair elimizdeki tek geçerli veri, arkasında egzoz çıkışının bulunmuyor oluşu.

Share.

2 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version