Hyundai, 2020 model Sonata’nın hibrid versiyonunu geçtiğimiz yılın son demlerinde Güney Kore’de tanıtmıştı. Araç şimdilerde Kuzey Amerika pazarına doğru yola çıkmış durumda. Bu bahar aylarında yetkili bayilerdeki yerini alması beklenen modelde 2.0 litrelik dört silindirli bir motor kullanılıyor. 150 beygir güç üreten bu motora bir de 51 beygir gücündeki elektrikli motor takviye sağlıyor. Son tahlilde araç 192 beygir güç çıkışını elde ediyor.

Yine Hyundai tarafından geliştirilen altı ileri Active Shift Control isimli otomatik şanzıman teknolojisi de araçtaki yerini almış durumda. Elektrikli motoru üst düzey verimlilikte kullanan bu şanzıman, vites geçiş aralıklarını yüzde 30 oranında düşürüyor.

Her modelde olduğu gibi 2020 Sonata hibrid için de Hyundai farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli paketler sunacak. Örnek vermek gerekirse Blue, yakıt verimliliğini odak alacak. Elektrikli motorun da katkısıyla Blue paket Sonata’nın toplamda 1,104 kilometre mesafe kat edebileceği belirtiliyor. SEL ve Limited paketlerinin yakıt tüketimi ise yine Blue’ye benzer şekilde sıralanıyor.

Tavanında güneş enerjisi paneli var

Menzil kapasitesini daha da arttırabilmek için Hyundai, Sonata Hibrid’de güneş enerjisi panellerini de konumlandırmış. Güneş ışınlarını bataryaları doldurmak için kullanan araba bu sayede ekstradan 1,127 kilometre yol kat edebilecek.

Hibrid motorlu olmayan Sonata ile dış görünüm itibariyle neredeyse aynı olan aracın gövdesi daha iyi aerodinamik değerlerini yakalayabilmek için optimize edilmiş. Araç içinde de 8 inç eğlence ekranı ve hayalet gösterge gibi son teknoloji ürünü donanımlar mevcut.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version