Bugüne dek sadece hakkındaki söylenti ve sızıntı kaynaklı haberleri duyduğumuz 2020 Toyota Supra’nın TRD Performance Line Concept paketi resmen görücüye çıktı. Bilindiği üzere TRD, Toyota Racing Department’in kısaltması ve bu isimden de anlaşılacağı gibi Supra’nın tabiri caizse “gırtlak dolusu” paketini temsil ediyor.

Geçtiğimiz hafta konsept çizimleri TRD’nin Facebook sayfasından paylaşılan araba şimdilerde Japonya’daki bir oto galerideki yerini almış bulunuyor. İyi haber şu ki, gerçek TRD modeli en az konsept çizimi kadar göz alıcı gözüküyor.

Karbon fiberle kaplanmış plastikten imal edilen spoyleriyle dikkat çeken arabanın en kötü yanı, hiç de ucuza satın alınamayacak olması. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği meçhul olan araba ABD ve Avrupa şartlarında dahi gayet pahalı bir fiyat etiketine sahip.

Yere daha yakın gidiyor

Stok Supra modeline kıyasla TRD paketi yere daha yakın gidiyor. Yaklaşık 14 milimetrelik bu fark aracın ağırlık merkezini dengeliyor ve daha üstün bir yol tutuş performansı sağlıyor. Hava akışını daha yumuşak bir şekilde yarabilmesi için gövdesinde kanallar oluşturulan coupe modeli, her şart altında asfaltın tozunu atmaya hazır hale getirilmiş.

Fiyatı bilinmezliğini koruyor

20 kollu, 19 inç büyüklüğündeki dövülmüş alüminyum jantlarının siyaha boyandığı arabada Michelin Pilot Sport marka lastik tercih edilmiş. Ön lastikler 9 inç büyüklüğündeyken arka lastiklerde 10 inçlik lastikler yer alıyor.

Fiyatı henüz açıklanmayan arabanın ne kadara satılacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version