2021 Audi A3 Sportback ve A3 Sedan tanıtımının üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Biz bu seriyi ilk olarak Mart ayında gördük. Hem sedan sınıfı hem de Sportback modeli adı altında gelen seçenekleri gördük.

Pandemi durumu ve muhtemelen üretim sorunları nedeniyle yeni serinin ülkemize gelmesi 1 sene kadar sürmüş oldu. Kısa süre önce yapılan duyuru ile her iki versiyon da satışa çıktı.

2021 Audi A3 Sportback ve A3 Sedan Özellikleri ve Fiyatı

Güzel bir makyaj çalışmasından çıkan araçlarda, tek motor seçeneğinin ülkemizde yer almasını bekliyorduk.

Daha çok 30 FSI Turbo serisinin sunulacağı düşünülüyordu ama her iki versiyon için de ek olarak 35 FSI Turbo seçenekleri de geldi. Haliyle isteyen kullanıcılar yüksek performanslı olan modelleri de tercih edebilecekler.

Öyle ki 35 FSI Turbo serisinde, 150 beygirlik 1.5L bir motor var. 150 beygirlik motor öyle tam bir performans canavarı değil ama son dönem araçlarına göre standartların biraz daha üzerinde.

250 Nm tork değerinin de olduğu motorda, sedan serisi için 232 km maksimum hız sunuluyor. Sportback modelinde 224 km maksimum hız var biraz daha düşük bir değer sunulmuş.

Bu motorun dışında daha düşük güç ile yetinmek isteyenler için 30 FSI Turbo seçeneği dikkat çekiyor. Bu seçenekte de 1.0L motor bulunuyor. 110 beygirlik bu motorda 200 Nm tork değeri var.

Maksimum hızlar da düşüyor. Sedan için 210 km ve Sportback için 204 km gibi bir maksimum hız değeri var.

Hangi versiyonu alırsanız alın, karşılaşacağınız şanzıman ise S-Tronic şanzıman olacak. Audi bu konuda değişikliğe gitmeme kararı almış. Şu an en yüksek paket seçeneğinde de S Line paketi olan aracın fiyatlarına bakalım.

Sedan için giriş modeli 424.219 TL’ye satışa çıkmış durumda. A3 Sportback modeli ise 397.032 TL giriş fiyatı ile satışa çıkmış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version