Alman lüks otomobil markası Audi, açık ara en önemli arabalarının başında gelen Q5’in 2021 modelini görücüye çıkardı. Yıl sonuna doğru ABD ve Avrupa pazarlarında satışa sunulması beklenen yeni Q5’in tasarımında ince rütuşlar var. Plug-in hibrid motorlu versiyonunun yanı sıra sportif 2021 SQ5 de aynı şekilde yıl sonuna hazırlanıyor. Q5’in tüm varyantlarında ise yüksek teknolojinin nimetlerinden cömertçe faydalanılmış.

İlk nesil Q5 crossover modeli bu zamana kadar 1.6 milyon adetlik satış rakamına ulaşmasıyla Audi’nin amiral gemisi olarak tanımlanabilir. Yeni 2021 Q5’te de Audi, Q5’in aşina olduğumuz silüetini korumayı başarmış. Ancak diğer modellerinde tercih ettiği bazı tasarım çizgileri yeni Q5’te bizleri karşılamaya devam ediyor.

18 inç büyüklükteki 5 kollu yıldız şeklindeki jantlar artık standart. 19 inçlik çift renkli ve yine 5 kollu jantlar ise opsiyonel. Keza isteyen müşteriler 20 inçlik jantlara da terfi edebiliyorlar. Bunun dışında LED farlar standart hale gelmiş, ancak opsiyonel olarak matriks LED farlar satın alınabiliyor.

Arkada ise en heyecan verici yeni dijital OLED stop lambalarının kullanılmış olması. Her biri üç adet OLED panele ev sahipliği yapan stop lambaları, müşteriler tarafından özelleştirilebiliyor. Arabayı kilitlerken veya kilidini açarken stop lambalarının yapacağı hareket isteğe göre ayarlanabiliyor. Bu rakip crossover modellerinde göremediğimiz bir yenilik.

Bunun dışında 2021 Q5’in bir önceki modelden daha uzun olması göze çarpıyor. Fakat yükseklik ve genişlik değerleri sabit kalmış. Kabin içinde ise katlanabilir zemin matı standart olarak sunuluyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version