Audi, Popüler modellerinden bir diğeri olan S8 serisi için yeni nesle geçiş yaptı. Tasarım konusunda önemli bir değişim değil ama güzel makyajlama çalışmalarından geçen aracın, her zaman olduğu gibi Audi klasını konuşturduğunu da eklemek lazım. 2021 Audi S8, makyaj çalışmasından nasıl etkilenmiş? Motor konusunda ne kadar güçlü? Gelin bunlara da bakalım.

2021 Audi S8 Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Tasarımdaki makyaj çalışmalarından söz ederek işe başlamak istiyorum. Bunun gibi bir makyaj çalışmasında çok büyük değişiklikler beklemiyoruz. Zaten Audi, nadir kasa değişikliklerine gidiyor. Bu modelde de aracın biraz daha agresif bir hale getirildiğini görüyoruz.

Ön ızgara kısmında biraz daha geniş bir ızgara alanıyla güncelleme aldığını gördüğümüz aracın, petek ızgara yapısı sunduğunu görüyoruz.

Zaten yine farlar üst seviye farlar ve tasarımı da oldukça başarılı. Matrix LED farların sağladığı görüntü, aracı daha sert bir hale getiriyor.

Aracın arka kısmına baktığımız zaman ise agresif değişimin arka kısma da taşındığını görüyoruz. Bu bölümde, şerit şeklinde ince stop lambası çizgisi ve inceltilmiş olan stop lambaları dikkatimizi çekiyor. Açıkçası yine beğendiğim kısımlardan biri oldu diyebilirim.

Onun dışında 4 çıkışlı egzoz tasarımı da beni etkileyen tasarım detaylarından biri oldu. Dilerseniz tasarım yapısını burada keselim ve aracın teknik özellikleri için de bir şeyler söyleyelim.

Söz konusu modelde Quattro 4X4 sistemi en düşük paket seçeneğinde bile yer alacak. Yani artık standart olarak sunulacak. Yine aktif süspansiyon gibi artıları da yeni serinin güzel noktaları arasındaki yerini aldı.

Burada değişiklik yapılmayan kısım ise motor olmuş. Motorda yine çok güçlü olan 4.0 litrelik V8 tercihi var. Çift turboya sahip olan bu motor 570 beygire kadar güç sunabiliyor ve 800 Nm tork değerine kadar da ulaşabiliyor.

Performans kısmında herhangi bir düşüş söz konusu değil. Performans kısmında da istenen sağlanıyor. 2021 Audi S8 bu detaylarla beraber yıl sonunda satışa çıkacak. Aralık ayında göreceğimiz araç, fiyat konusunda ne kadar değişiklik getirecek şimdilik bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version