2021 Audi SQ5 Sportback TDI, temel modeller için yapılan Eylül ayı tanıtımında sadece bir isim olarak duyurulmuştu.

Performans serisi olacağı söylenen yeni modelin tanıtımı ise 2 ay sonra yapıldı. Yeni karşımıza çıkan araç, tasarım olarak büyük oranda aynı kalsa da bazı farklılıkları beraberinde getirmiyor değil. Peki, yeni modelde neler göreceğiz? Dilerseniz hemen buna bakalım.

2021 Audi SQ5 Sportback TDI Özellikleri Nasıl?

Performans odaklı aracın tasarımında çok büyük bir oynama yok. Yine kaputun kalbine konumlanmış olan ızgaralar, olabildiğince agresif tutulmuş olan arka tampon tasarımıyla beraber yeni serinin farkını ortaya koyduğu görüyoruz. Ayrıca bu modelde performans odaklı özelleştirmeler için serinin 30 mm kadar daha yere yaklaştırıldığını da görüyoruz.

Motor konusunda da alışkın olduğumuz bir seriyi sunan 2021 Audi SQ5 Sportback TDI, 3.0 litrelik dev V6 TDI ile geliyor. Küçük bir elektrik desteği de olan motorda, verimlilik arttırmak üzerine çalışmalar yapılmış durumda.

Aracın yakıt tüketiminin de azaldığını görüyoruz. Bunun yanında motor 337 beygir gücünde ve 700 Nm gibi çok iddialı bir tork değerine sahip olarak geliyor. Bu değerler aracın sadece 5.1 saniye içerisinde 100 km/s hıza ulaşmasını sağlamış durumda.

Performans için çok iyi olan seride hız sınırlaması da var. 2021 Audi SQ5 Sportback TDI maksimum olarak 250 km/s hız için sınırlandırılmış durumda. Yazılımsal olarak yapılan bu sınırlama, aracın performansında herhangi bir olumsuz etki oluşturmuyor.

Tüm bu özellikleri ve 100 kilometrede ortalama 7 litre yakıt tüketimiyle beraber yeni lüks seri, 2021 ilk çeyreğinde Avrupa pazarında da satışa çıkmış olacak. Bu modelin ülkemizde de boy göstermesini beklemekteyiz. Tabii ki fiyat sormayın. Öyle uçuk bir rakam gelecek kesin.

https://youtu.be/V3nxeyUsjm4

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version