Son birkaç aya dikkat edin, Türkiye pazarına giren araçların sayısında ciddi bir artış yaşanmaya başladı. En son Ford ve Citroen’in yeni modelleri ülkemizde de satılmaya başlamıştı. Şimdi bir hamle de BMW kanadından geldi. 2021 BMW 128ti özel serisinin ülkemizde de satılacağını öğrendik. Aracın özellikleri de çok iddialı olunca bu haber heyecanla karşılandı.

2021 BMW 128ti Özellikleri ve Farkları

Aracın ülkemiz satış durumlarından söz etmeden önce bu özel versiyondan detay verelim. Aslında bu seri spor için özelleştirilmiş bir seri olarak görülebilir. Aracın tasarımında da bu yönde oynamalar var.

Ayrıca motor özelliklerinde de güzel değişimler baş gösteriyor. Dedik ya spor bir araç isteyenler için gelen bir otomobil. Bu ne demek? Motor referans modellere göre daha güçlü olacak demek.

Araçta 2.0L  TwinPower turbo motor yer almakta. Bir hayli güçlü olan motor 265 beygir. Tork değeri ise tam 400 Nm’lik bir değerde ve bu da atik bir otomobil demek oluyor. Zaten atikliği arttırmak için kasada da özelleştirmeler var. 80 kg civarında ağırlık düşüşü söz konusu.

Şanzıman seçeneğine gelince 2021 BMW 128ti, güçlü motorunu 8 ileri Steptronic şanzımanla sunuyor. Performansa artı katacak bir nokta daha. Tüm bu değerleri topladığımızda ortaya şu çıkıyor ki seri, 100 km hıza sadece 6.1 saniyede ulaşıyor. Daha iyileri var elbette ama kendi sınıfında güzel.

10 mm daha alçak ve M sport süspansiyon zenginleştirmesiyle beraber gelen aracın, Türkiye satışları için ise çok beklemeye gerek kalmayacak. Henüz son kullanıcı satış fiyatı açıklanmamasıyla beraber araç, Mayıs ayı içerisinde de Türkiye’de resmi olarak satışta olacak. Ama kötü haberimiz var. O da şu ki araç, sınırlı sayıda satışta olacak. Yani çok fazla otomobil bulmak mümkün değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version