Citroen, özellikle tampon tasarımlarıyla dikkat çeken araçlar sunmasıyla ünlenmeye başladı. Yeni nesillerde de benzer tasarım dillerini devam ettiren marka, şimdi de 2021 Citroen C3 Aircross modelinde aynı yapıyı konuşturdu.

Yaklaşık bir 10 yıllık geçmişi olan serinin yeni yüzünü sunan yeni araç, yeni tasarım dinamikleriyle geliyor.

2021 Citroen C3 Aircross Tasarımı ve Özellikleri

Yeni nesilde tasarım dinamikleri açısından yapılan en büyük değişiklik ön kısımda. CXperience konsept modelinde de gördüğümüz ızgara yapısını sunan seri, üst üste farlarla dikkat topluyor.

Farlardan markanın logosuna kadar uzanan krom detayları da beğeni toplayacak olan aracın, yenilenmiş olan LED aydınlatma sistemi de tasarımı zenginleştirecek olan detaylar arasında. Bunun dışında arka kısımda da ufak bir tampon düzenlemesi yapılan araçta, 70’in üzerinde renk kombinasyonu var.

Bu da aldığı arabayı özelleştirmek isteyenler için çok önemli bir kriter olarak gösterilebilir. Dış kısımda benimsenen yeni tasarım dili, iç tasarımda da kendisini göstermiş. İç tasarım da yeni model yılıyla beraber değiştirilmiş durumda.

Başta 9 inçlik yeni multimedya ekranı ve paket seçeneklerine göre değişen sürüş asistanı teknolojileri için eklenen kontroller öne çıkmakta. Koltukların seçimi ve döşemelerde de değişikliğe giden Citroen, yeni aracında Advanced Comfort koltuklar kullanmış. Artı sağlamış mı diye soranlara, güzel bir artı sağlandığını söyleyebiliriz.

Makyajlama çalışmasıyla beraber daha yakışıklı ve dikkat çekici bir yüze kavuşan 2021 Citroen C3 Aircross, motor açısından ise bekleneni vermedi. Bu yıl yeni motor seçeneklerinin de sunulması bekleniyordu ama öyle olmadı.

Mevcut kullanılan motor seçenekleri de aynen kullanılmaya devam edecek. Yeni motor seçenekleri için bir sonraki nesli beklemek gerekiyor. Bu yılın yaz aylarında satışa sunulacak olan makyajlı modelin fiyatı ise sürpriz olacak. Bu konuda bilgi yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version