Popüler bir seri iken, kayan bir yıldız gibi geri plana düşen C5, 2017 sonrasında sevenlerine veda etmişti. Aradan geçen 4 yıllık süre sonrasında ise araç geri dönüyor. 2021 Citroen C5 modeli için resmi bilgiler paylaşıldı.

Tanıtım tarihi açıklandığı gibi yeni bir videoda paylaşıldı. Daha önce kamuflajlı olarak gördüğümüz otomobil için çok önem verilecek bilgilere de ulaşmış olduk.

2021 Citroen C5 Yepyeni Tarzı ile Geliyor

Tam olarak hangi gövde tipinde isimlendirileceği bilinmeyen araç, sedana yeni bir hava katmış diyelim. Cross modellerinden de çizgiler var SUV modellerinden de çizgiler var gibi duruyor.

Paylaşılan videoda aracın farları da gözüküyor. Açıkçası çok fazla denk gelmediğimiz bir far tasarımı karşımıza çıkacak. Japon anime filmlerinde gözüken kaş ya da mimik yapısını andıran farlar kullanılmış. Bunlar muhtemelen gündüz farları olacak. Asıl farlar kısmında ise daha geniş farlar bekliyoruz.

Stop lambalarına baktığımız zaman da 2021 Citroen C5, yine gündüz farlarıyla aynı yapıyı sunacak gibi duruyor. Yine ince çizgiler şeklinde gösterilen stop lambaları karşımıza çıkacak.

EMP2 platformu üzerinden yükselecek olan aracın, motor seçenekleri için de bazı bilgiler var. Bu bilgilere göre dizel, benzinli ve hibrit seçenekleri karşımıza çıkacak.

Şart edilebilir hibrit modelinin en güçlü model olabileceği iddiası var. Bu konuda da bilgileri netleştirdikten sonra, detayları paylaşalım.

Yepyeni bir yüz ile efsanenin geri dönüşünü sunacak olan aracın, tanıtım tarihi için ise sadece 4 gün kaldı. 12 Nisan 2021 tarihi itibariyle tanıtım yapılacak.

Hangi ülkelerde satışların olacağı konusunda ise marka açıklamalarını takip edeceğiz. Şu an söylenen Avrupa’da satışların olacağı.

Belki ülkemizde de bu seriyi görme fırsatını elde edebiliriz. Geri dönüş bu şekilde tamamlanabilir. Soruların cevapları için çok beklemeyeceğiz. 12 Nisan’da seri karşımızda olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version