Honda, sadece yeni araç tanıtmaya odaklanmamış durumda. Bunun yanında yeni teknolojiler geliştirmek üzerine de çalışmalar yapılmakta. Süreçte güzel ortaklıklar da görüyoruz. En son ile Google ile yapılacak olan çalışma ortaya çıktı.

Handa araçların çok daha teknolojik bir hale gelmesini sağlayan ortaklık, sürücüler için büyük kolaylıklar getirecek. Peki nasıl bir ortaklık göreceğiz?

Honda ile Google Güçlerini Birleştirecek

Ortaklık kapsamında Honda’nın multimedya sistemlerine Google teknolojileri eklenecek. Google navigasyon, sanal asistan ve araç içi uygulamaları Honda multimedya ekranına eklenecek. Kullanıcılar direkt olarak bu ekran üzerinden teknolojileri kullanabilecek.

Burada özellikle Google Sanal Asistan desteğinin öne çıkması durumu söz konusu olacak. Sanal asistanın kurulumu fabrika çıkışında yapılacak ve tüm araç sistemleri ile uyum içerisinde çalışacak. Sürücüler ve yolcular, sesli komutlarla görev atayabilecekler ve araca bazı şeyleri sesli komutlarla yaptırabilecekler.

Sesli komut ile telefon işlemleri gerçekleştirilebilecek, yol tarifi alınabilecek ya da medya ögelerinin kontrolleri yapılabilecek. Birkaç farklı markada bu tip sistemler görüyoruz ama genelde markaların kendi geliştirdikleri sanal asistanı kullanmaları söz konusu oluyor.

Burada durum biraz daha farklı. Burada doğrudan Google tarafından güç alınacağı için diğer uygulamalar ve akıllı telefonlarla uyum konusunda da çok iyi bir teknoloji sunulması bekleniyor.

Honda ile Google arasındaki iş birliği sanal asistanla sınırlı değil. Dahili navigasyon sistemi, Google Play artısı gibi artılar da olacak. Küresel olarak geçerli olması beklenen anlaşmanın 2022 yılının ikinci yarısından sonra araçlarda yansıması bekleniyor.

İlk hangi modellerde kullanılacak ya da fiyat farkı oluşacak mı bu açıklanmış değil. Araçların özelliklerine göre yine detaylı bir sınıflama yapılacaktır.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version