2021 Dacia Sandero ve Sandero Stepway, 2020 yılında ortaya çıkmış olan popüler iki model. Eylül ayında tanıtılan ve Ekim gibi belirlenen adreslerde sunulan yenilenmiş seriler şimdi Türkiye’de.

Lansmanın yapılmasından hemen sonra fiyat bilgileri de paylaşılan iki model, açıkçası şaşırttı. Bu fiyatlara baktığımız zaman anlıyoruz ki biz artık 100 bin TL altında sıfır araç göremeyeceğiz. Ucuz model olarak gelen modelin bile 100 bin TL bandını bir hayli yukarı taşıdığı gözüküyor.

2021 Dacia Sandero ve Sandero Stepway Fiyatı ve Özellikleri

İki seri hakkında özellikler dediğimiz zaman, ilk söyleyeceğimiz şey yeni platforma geçilmesi olacaktır. Her iki araçta CMF-B platformu olarak bilinen platforma geçiş yaptı.

Araçların hem genişliği artmış oldu hem de boyu uzamış oldu. Boy yaklaşık 30 mm kadar uzadı.  

Dış tasarım kısmında yeni renklerle de güncellenen araçlar, toplamda 7 farklı renk seçeneği de sunabiliyor. Lansman renkleri turuncu ve yeni nesil bir gri olan araçlarda, asıl değişim iç kısımda.

İki araca da eklenen 8 inçlik yeni bir multimedya ekranı ve sürücü kısmında da sunulan yeni bir gösterge paneli var. Göğüs kısmına gömülü değil de dışta yer alan multimedya ekranında Apple CarPlay ve Android Auto destekleri de sunulabiliyor. Bu biraz paket seçimine kalıyor.

Ayrıca söylendiği gibi en düşük paket olan Comfort serisi de zenginleştirilmiş durumda. Far sensörleri, media kontrol sistemi, hız sabitleme, manuel klimalar gibi seçenekler var.

Multimedya ekranı ekranının dahil olduğu ve daha zengin paket ise Prestige seçeneği. Bu pakette ek teknoloji paketi seçenekleri de var.

Fiyatlardan hemen önce 2021 Dacia Sandero ve Sandero Stepway modellerinin motorundan da konuşalım. Motor önemli çünkü araçların motorlarında da bir dönüşüm söz konusu.

Bir kere artık dizel seçeneğini unutun. Diğer serilerde oluşan çevreci yaklaşım bu seri için de geçerli. Dizel bitti. Şimdi iki serinin motorları aynı. Sadece Stepway modelinde giriş motor yok. Yani en temelde sunulan SCe 65 beygirlik motoru bu seçenekte sunulmayacak. Tüm motorlar ise şöyle;

  • 5 ileri manuel şanzımanlı SCe 65 beygirlik benzinli motor.
  • 6 ileri manuel şanzımanlı ya da CVT seçenekli TCe 90 beygirlik benzinli motor
  • Vites seçimleri aynı ama LPG destekli TCE 100 ECO-G motor.

2021 Dacia Sandero ve Sandero Stepway Türkiye Fiyatları

Her şey güzel de fiyatlar bir değişik. Sandero için başlangıç modeli 141.900 TL. Lansman özel fiyat ise 134.900 TL. Bunlar başlangıç fiyatları. Dacia Sandero Stepway modelinde ise giriş fiyatı 167.900 TL. Lansman fiyatları 160.900 TL olarak açıklandı.

Sandero

Sandero Stepway

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version