Mercedes Benz, giriş seviyesi yeni SUV modelleri 2021 GLA 250 ve AMG GLA 35’i resmen duyurdu. Kompakt SUV olarak niteleyebileceğimiz GLA modelinde 2.0 litrelik turboşarjlı sıralı dört silindir motor kullanılacak. Kabin içindeki teknoloji ise A-Class sedan modellerindekiyle aynı olacak.

Müşteriler arasında hayli popüler olan ve kendi içinde ciddi bir rekabetin varlığından söz edebileceğimiz küçük SUV pazarından pay kapmaya çalışacak olan yeni GLA 250, 4MATIC sürekli dört çeker ve önden çekişli seçenekleriyle gelecek.

Her iki versiyonda da araç 221 beygir güç üretecek ve 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla bu güç tekerleklere aktarılacak. Mercedes Benz’in açıklaması aracın 0’dan 100 km/s hıza 8.6 saniyede çıkabileceği yönünde. Elektronik olarak sınırlanan en yüksek hız ise 210 km/s olarak belirlenmiş.

Yakıt ekonomisi rakamları şuan belli değil, muhtemelen aracın çıkışına yakın tarihlerde kamuoyuyla paylaşılması söz konusu olacaktır. Aracın Audi Q3 ve BMW X1 gibi muadili modellerle benzer değerlere ev sahipliği yapması bekleniyor.

2021 Mercedes-AMG GLA 35 gümbür gümbür geliyor

Kompakt SUV ve hot hatch sınıfının karması bir görünüme ev sahipliği yapan 2021 AMG GLA 35’te ise 302 beygirlik muhteşem bir güç bulunuyor. 0’dan 100’e 5.0 saniyede çıkmayı başaran aracın en yüksek hızı ise 250 km/s. AMG SPEEDSHIFT DCT şanzıman ise cabası.

2020’nin yaz aylarında yetkili satış noktalarındaki yerini alması beklenen her iki model, özel spor koltukları ve AMG Gece Paketi seçenekleriyle gelecek. Modellerin fiyatları ise henüz netlik kazanmamış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version