2021 Honda Accord, Ekim ayında ülkemizde olacak. Bugün yapılan lansman sonrasında aracın 16 Ekim tarihinde satışa çıkacağı da doğrulandı. Yeni model ülkemizde satışa çıkmadan önce biz de fiyatlara ve modelin teknik özelliklerine bakalım istedik.

Aracın tasarımı konusunda nasıl farklar var ve teknik donanım açısından araç ne kadar başarılı bunu değerlendireceğiz. Satışa çıkıştan önce serinin tüm detaylarını ele alalım.

2021 Honda Accord Tasarımı Nasıl?

Aracın tasarım kısmında tam anlamıyla yeni nesil bir havaya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Hem kaslı hem de şık bir görüntü elde edilmiş. Ön kısımda kromaj bölümlerinin ızgara alanlarını öne çıkardığını görüyoruz.

Yeni farlarla beraber gösterişli bir kanar yapısına sahip olan ön ızgara bölümü, kaput kısmıyla da desteklenmiş durumda. Çünkü kaput kısmında da sert hatları olan çok daha sert bir tasarım yapısı olduğunu görebiliyoruz.

Biraz yukarı doğru çıktığımız zaman, inceltilmiş olan A sütunları üzerinde daha geniş bir görüş açısının karşımıza çıktığını anlıyoruz. Ön cam çok daha geniş.

Aşağı doğru eğimli tavandan sonra arka kısma geçtiğimiz zaman ise kendinden spoylerlı bir bagaj kapağı olduğunu görüyoruz. Oldukça geniş stop lambaları ve alt kısımda da boru şeklinde şerit ışıklandırma olduğunu da ekleyelim.

2021 Honda Accord tasarımı bu detaylarla beraber göz alıcı duruyor. Aracın tasarım noktasında söyleyebileceğimiz son detaylar ise kasa malzemesi ve jant seçenekleri. 17 inç ile 18 inç jant seçenekleri bulunan araç, lastik ve jantlarda gürültü engelleme teknolojisine sahip. Bu sayede sürüş konforu bozulmuyor.

2021 Honda Accord için ikinci detay ise kasa kısmında %15 oranında çelik kullanılıyor olması. Bu da aracın sağlamlığının çok daha yüksek bir seviyeye çıkmasını sağlıyor.

İç Tasarım ve Teknolojiler

Dış kısımda çok şık olan 2021 Honda Accord, iç kısımda da bir o kadar şık. İç kısımda tam orta bölümde 8 inçlik bir multimedya ekranı yer alıyor.

Ekranın altında havalandırma ızgaraları ve onun altında da klima kontrol butonları yer almakta. Bu bölümün altına indiğimiz zaman ise orta kısımda akıllı telefonlar için kablosuz şarj alanı ve buton kontrolü vites kısmının yer aldığını görüyoruz.

Aracın multimedya ekranında olduğu gibi gösterge panelinde de dijital bir ekran kullanıldığını söyleyelim. Multimedya ekranı 8 inç boyutundayken, dijital gösterge paneli ise 7 inç TFT ekran olarak seçilmiş. Dijital gösterge alanını çok daha rahat görmenizi sağlayacak yeni spor direksiyon ise bir hayli kullanışlı duruyor.

Özel döşemelere sahip olan ve kavisli yapısıyla dikkat çeken konsol bölümü Premium hissi veriyor. Koltuklar kısmında ise yine özel döşemelere sahip olan 2021 Honda Accord, sürücü koltuğu kısmında 8 yönlü elektrikli bir hareket desteği ve 2 adet konum hafızası desteği sunuyor.

Yolcu koltuğu kısmında ise 4 yönlü bir elektrikli ayarlama desteği mevcut.

2021 Honda Accord Teknik Özellikleri

Biraz uzun tuttuğumuz tasarım bölümünden sonra geçelim artık teknik donanım kısmına. İlk duyuru yapıldığı andan itibaren söylediğimiz gibi yeni model 4 silindir 1.5 VTEC motor ile geliyor. Güçlü motor 190 beygir güce kadar çıkıyor. Tork kısmında ise değerin 260 Nm gibi bir tork karşımıza çıkıyor. Burada aracın farklı sürüş modlarını desteklediğini de ekleyelim. 3 mod desteği var.

  • Normal: Standart sürüş modu olarak görülebilir.
  • Sport: Tork ve performansın en üst limitlere çıkarılmasını sağlıyor.
  • ECO: Yakıt tasarrufunu ön plana alan ve klima dahil her şeyi yakıt tasarrufuna ait ayarlayan mod.

Serinin bu motor seçeneği ve modlarının dışında şanzıman kısmında ise yenilenmiş CVT kullanıldığını görüyoruz. Sürekli değişken CVT şanzıman ile çok daha verimli bir kullanım sunan 2021 Honda Accord, bu sayede yakıt verimliliğini de maksimuma çıkarıyor. Öyle ki aracın 100 km için ortalama yakıt tüketimi 7.3 litre olarak açıklanmış durumda.

Teknik Özellik Notları

  • Motor: 4 silindir 1.5 VTEC
  • Beygir: 190 beygir
  • Tork: 260 Nm tork
  • Şanzıman: Sürekli değişken CVT
  • 100 km yakıt tüketimi: 7.3 lt

2021 Honda Accord teknik özellikleri için paylaşacaklarımız şimdilik bu kadar. Aracın ürün sayfası açıldığı zaman daha çok bilgi ekleyeceğiz. Teknik özellikler dışında bir de donanım özelliklerine bakalım.

2021 Honda Accord Teknolojileri Neler?

Zaten 2021 Honda Accord teknik özellikleri kısmına geçmeden önce 8 inçlik multimedya ekranından söz etmiştik. Bundan başlayalım. Yenilenmiş olan ekranda hem Android Auto desteği hem de Apple CarPlay desteği var. Tüm kontrolleri buradan gerçekleştirmek mümkün. Bunun dışında kalan teknolojiler ise aşağıda.

  • Anahtarsız Çalıştırma özelliği
  • Uzaktan Motor Çalıştırma Desteği
  • Elektronik fren güçlendirici
  • Elektronik fren dağıtımı
  • Fren destek asistanı
  • Araç denge destek sistemi
  • I-SRS sistemi
  • Şerit Koruma Desteği
  • Düşük hızla takip özelliği
  • Adaptif Hız sabitleme
  • Çarpışma Uyarı sistemi

2021 Honda Accord teknik özellikleri, teknolojileri ve tasarımı bu şekilde. Son olarak aracın paket seçeneklerini ve fiyatlarını da aşağı ekliyor olacağız. Serinin 16 Ekim’de satışlara başlayacağını da hatırlatalım.

Fiyatlar

  • Accord Executive – 540 bin TL
  • Accord Executive Plus – 561 bin TL
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version