Fiat (500)RED serisi kısa süre önce duyuruldu. Tamamen özel bir seri olarak duyurulan aracın, yine özel bir iş birliğiyle beraber geldiğini belirtelim. Konuyu açıklamak adına önce RED sisteminden söz etmek gerekiyor.

Apple takipçileri bilecektir Apple kırmızı ürünlerini RED ismiyle satışa sunuyor ve bu logo yer alıyor. Bunun nedeni Uluslararası AIDS yardım kuruluşlarıyla yapılan çalışma. RED ürünlerinden birini aldığınız zaman, AIDS ile mücadele kapsamında belli bir miktar yardımda da bulunmuş oluyorsunuz.

Şimdi Fiat böyle bir anlaşmaya imza attı ve yeni modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni gelen seri, bu noktada tamamen kırmızı bir renkten oluşuyor. Gelin özelliklere bakalım.

Fiat (500)RED Tasarım Farkları ve Detaylar

Özellik bakımından temel modeli esas alan seri, tamamen elektrikli motor ile geliyor. Ürün sayfasını inceledim ama motor özellikleri konusunda bir detay göremedim. Aracın menzil değerleri paylaşılmış. Seçilen pile 190 km ya da 320 km menzil değeri söz konusu.

Bunun dışında tasarıma baktığımız zaman ise tamamen kırmızı hakimiyetini görüyoruz. Kasanın her detayı kırmızı. Belli yerlerde (500)RED logoları kullanılmış. Aynalar, ızgara kısmı kısacası her yer kırmızı renkle kaplanmış. Dış kısımda olduğu gibi iç kısımda da kırmızı renkler hakim.

Koltuk döşemelerinde tamamen kırmızı şeritler dikkat çekiyor. Aracın logoları kırmızı ve direksiyon üzerinde yer alan logo da kırmızı. Ön konsol kırmızı parlak bir kaplama ile geliyor. Paspaslara kadar kırmızı çizgiler yer aldığını görüyoruz.

Özel serinin anahtarları da kırmızı. Fiat (500)RED özel serisinin şu an için bu özelliklerle İngiltere’de satışa çıkacağını belirtelim. Ana modele sadık kalan özel versiyon için Türkiye ihtimali olur mu bilemiyorum.

Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Mesela Apple, RED imzalı ürünlerini ülkemizde de satıyor. Aynı durum Fiat tarafından da geçerli olacak mı göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version