2021 Honda City Hatchback, Tayland’da yapılan özel bir tanıtım ile duyuruldu. Tasarımı ile abisi Civic modeliyle Jazz modelleri arasında kalan yeni seri, her yönüyle dikkat çekmeyi başarmış durumda.

Beğeni toplayan ve fiyatının serinin diğer üyelerine göre nispeten daha uygun olacağı görülen serinin detaylarına bakalım.

2021 Honda City Hatchback Özellikleri ve Fiyatı

Toplamda 4.345 mm uzunluğa sahip olan model, benzer HB araçlara göre daha uzun bir araç. Jazz ile değerlendirecek olursak zaten City çok daha uzun bir kasa ile geliyor.

Kasa tasarımı ise çok farklı değil. Hemen hemen benzer bir kasa tasarımı benimsenen seride farlar direkt dikkat çekiyor. Fakat aynı şekilde ızgara alanları dikkat çekici değil hatta olabildiğince küçük tutulmuş. Arka kısımda biraz daha kaslı bir tampon ile öne çıkan seri, hem far tasarımları hem de logo yerleşimiyle kendisini göstermiş.

İç tasarıma baktığınız zaman ise çok pratik bir araç görüyoruz. Konsolda multimedya ekranının altında yer alan dairesel butonlar, mini direksiyon tasarımı dikkat çekerken arka kısımda da önemli bir ayrıntı var. Ultra Seats adı verilen bir koltuk sistemi kullanılan araçta koltuk düzenleri 4 ayrı şekilde değiştirilebiliyor. Bu tamamen yolcuların keyfine kalmış bir durum desek yeridir.

2021 Honda City Hatchback için tasarımdan motor seçeneğine geçtiğimiz zaman hem özel versiyon RS modelinde hem de ana modelde 1.0 motor kullanıldığını görüyoruz. VTEC Turbo olarak anlatılan motor 122 bg güç üretiyor ve 1.0 motor için gayet iyi olan 173 Nm Tork değeriyle öne çıkıyor.

Direksiyon arkası vites kulakçıkları, 8 inç multimedya ekranı, hız sabitleme, özel ses sistemi gibi artıları da olan aracın TL bazında vergisiz fiyatı 150 bin TL civarlarına geliyor.

Tabii ki bu rakam çok değişebilir çünkü marka aracın Tayland fiyatını açıkladı. Ona göre bir hesaplama yaptık.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version