2021 Honda Civic Sedan sonunda gün yüzüne çıktı. Honda’nın e-spor yatırımlarını daha da vurgulamak adına Twitch aracılığıyla yapılan tanıtımda, yeni modeli gördük ama bu sandığımız gibi üretim modeli olmadı.

Baştan belirtelim Honda bu modele prototip model dedi. Fakat şunu da belirtti. Kullanılan tasarım üretim model olarak gelecek seri modelde de hemen hemen birebir korunacak. Yani göreceğimiz model şimdi gördüğümüz tasarımın aynısını yansıtacak. Sadece belki ufak düzenlemeler yapılabilir.

Peki yeni 2021 Honda Civic Sedan neler sunuyor? Aracın dış tasarımı sportif görüntüsünü korudu mu? Bakalım.

2021 Honda Civic Sedan Tüm Özellikler ve Tasarım

50 yıllık geçmişi olan bir modelden söz ediyoruz. Ülkemizde de çok satan araçlardan biri olan Civic, yine sportif bir görüntüye sahip. Onuncu neslin etkilerini barındıran yeni araç, daha prestijli bir görüntüye kavuşmuş durumda.

Ön Yüze Farklı Bir Yorum

Her zaman olduğu gibi düz ve alçak bir kaput kullanmaya devam eden yeni model, ön cama daha fazla alan tanımış. Sürücünün görüş açısı arttırılmış ve kör nokta düzenlemesi gerçekleştirilmiş. Modelin ızgara kısmı ise iki parçaya bölünmüş durumda.

Bir parça logonun yer aldığı farların bulunduğu üst kısımda ve oldukça ince. Bu kısmın hemen altında tampon bölümünde ise daha geniş ızgara alanı kullanılmış. Tampon ızgara sayesinde yenilenmiş.

Aracın farlarının da boy olarak uzatıldığını ve daha keskin bir görüntü kazandırdığını da eklemiş olalım.

Yenilenmiş Arka Yüz

2021 Honda Civic Sedan, ön kısımda olduğu gibi arka kısımda da yenilikler getirmiş. Arka kısımda benim hissettiğim bir BMW havası verilmiş. Yeni stop lambalarının yanında yeni bir tampon bunda etkili olmuş. Farlar yine uzun ve egzoz çıkışları yine dikkatleri üzerine çekecek cinsten.

Yeni Bir İç Tasarım

İç tasarım için çok büyük paylaşımlar yapılmadı. Render ve çizim aşamasında gösterilen iç tasarım, baştan sona yenilenmiş gibi duruyor. Tek sütun şeklinde kullanılmış olan havalandırma delikleri peteği andıran araç, havalandırma deliklerinin hemen üzerinde yer alan dokunmatik ekrana sahip olacak. Tamamen dijital ekrana geçecek yeni model, yeni sürüş asistanlarıyla beraber gelecek.

11.nesil Honda Civic Sedan, içerisinde yer alan ekranın büyüdüğünü de ekleyelim. Artık orta konsol kısmında 9 inç ekran var. Honda Sensing güvenlik paketine sahip olacağı ve multimedya sisteminin de geliştirildiği söylenen aracın, diğer tüm donanımları 2021 yılı içerisinde açıklanacak.

Motor seçenekleri, fiyatları ve seri üretim tarihi yakın zamanda netleşecek olan aracın seri üretim halini de detaylı olarak inceleyeceğiz. İlk gösterimde bunlar vardı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version