2021 Honda HR-V modeli ilk kez Mart ayında yüzünü göstermişti. Aracın tasarımına ilişkin detayları görmüştük ama teknik özellikler konusunda detayları görememiştik. Teknik konusunda merak edilen detaylar ise şimdi açıklandı.

Paylaşılan bilgilere bakılacak olursa seri bir hayli güçlü ve yüksek teknoloji olacak. Özellikle teknolojiler kısmında, serinin diğer modellerinden kesin bir çizgi ile yarılacak gibi duruyor.

2021 Honda HR-V Tüm Teknik Veriler

İç mekan için ortaya çıkan yeni detaylardan işe başlayalım. İç kısımda orta kısımda 9 inçlik bir ekran bulunacağı açıklandı. LCD olacak bu ekranda çeşitli özelleştirme seçeneklerine de yer verildiği söylendi.

Tüm eğlence sistemini kontrol edecek olan ekranın, kare hızının da yükseldiğini belirten Honda, daha iyi çözümler sunduklarını resmen açıklamış durumda. Ekranda hem Apple CarPlay desteğinin hem de Android Auto desteğinin olduğu da açıklandı.

Sürücü kısmında da yine 7 inçlik dijital bir ekran yer alıyor. Bu bölümde de herhangi bir değişiklik olmadığını anlamaktayız. Aracın ekranları bir yana güvenlik teknolojileri de değişiyor.

Yenilenen güvenlik teknolojilerine göre HR-V modelinde artık daha hassas bir Honda Sensing sistemi var. Bu sistemle beraber aracın ön kamerası değiştirilmiş.

Çarpışma önleme ve yaya koruma sistemlerinin gece de sorunsuz çalışmasını sağlayan kamera, tüm araçların algılanması için de kullanılıyor. Bunun dışında kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız kontrol sistemi, çapraz trafik algılama sistemi, eğim iniş kontrolü, yan radar sistemi gibi teknolojiler de var.

Peki 2021 Honda HR-V modelinde nasıl bir motor var? Gayet tasarruflu bir motor olduğunu söyleyebiliriz. Yeni seride hibrit yapı söz konusu.

Ana benzinli motora eşlik eden iki elektrik motoru var. Benzinli motor 253 Nm tork değerine ve 131 beygir güce sahip. Fakat iş güce geldiği zaman araç elektrikli motorlarını da devreye sokuyor.

Burada daha tasarruflu bir sürüş için aracın farklı sürüş modlarına sahip olduğu da açıklandı.

Özellikle kullanım durumuna göre elektrikli ve benzinli motorlar arasında geçiş yapılması güzel bir artı. Ayrıca elektrik geri kazanımı ve frenleme konusunda da yeni sistemlere yer verilmiş.

Tüm bu ayrıcalıklarla beraber 2021 Honda HR-V modeli için çıkış tarihi ise 2021 yılı içi olarak gösterildi. Avrupa’da satışlar yapılacak. Tabii ki ülkemizde de yer alması durumu söz konusu olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version