2021 Honda PCX 125, PCX 125 serisinin belki de en çok beklenen modeliydi. 2010 yılından beridir yollarda gördüğümüz serinin beklenen değişikliklere adım atacağı versiyonu 2021 versiyonu olarak söylenmişti.

Öyle de oldu ve yeni scooter tanıtılır tanıtılmaz, istenen özelliklerle güncellendiğini gördük. ABS gibi önemli bir artıya da kavuşan yeni serinin özelliklerine bakalım.

2021 Honda PCX 125 için Öne Çıkan Önemli Özellikler

Yeni serinin biraz daha geniş ve biraz daha rahat olduğunu anlıyoruz. Biraz daha rahat bir koltuk alanı ve bu alanın altında daha geniş bagaj bölümü gibi ek özellikleri olan motosiklet, LED ışıklar açısından da yenilenmiş. Tasarımda en etkili olan bölümler bu LED ışık bölümleri olacakmış gibi duruyor çünkü hem gücü artırılmış hem de daha şık görüntü sunulmuş.

Tasarımı güzel olsa da yeni modelin tasarımından çok teknik özellikleri konuşulacak cinsten. Bir kere önce güvenlik konusunda bir adım atılmış ve artık ABS teknolojisinin desteği gelmiş durumda. ABS destekli olmasının yanında 2021 Honda PCX 125, HSTC olarak kısaltılan Honda Seçilebilir Tork Kontrolü sistemi de geldi.

Bu sistem sayesinde arka tekerlerdeki çekiş sistemi sürekli olarak kontrol ediliyor. Eğer arka ile ön arasında bir dengesizlik var ise herhangi bir kaydırma ya da kaza durumu yaşanmadan sistem, yakıt enjeksiyonunu ayarlıyor ve kaymanın önüne geçiyor.

Kombine fren sistemi, akıllı anahtar, bas çalıştır, CVT şanzımanı gibi artıları da bulunan serinin, 9.2 kW gücünde tek silindi SOHC Smart Power Plus motoru bulunuyor. 11.8 Nm tork değerine sahip olan 2021 Honda PCX 125, emisyon değerleriyle de dikkat çekici bir motosiklet.

Bu özellikleri ile ülkemizde de çok satılacağını düşündüğüm  PCX 125 modeli için satış tarihi ise Şubat ayı olarak söylendi. Ve tabii ki en çok merak ettiğiniz kısma geliyorum ki o da fiyat. Motosikletin fiyatı 29.800 TL olarak belirlenmiş ama şimdilik herhangi bir indirim etkisi yok gibi gözüküyor. Belki satışların başlamasından sonra indirim müjdesi de gelebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version