Ülkemizde satışı yapılan modeller arasında farklı bir yeri olan 2021 Hyundai Bayon, yakın zamanda çarpışma testlerine girdi. Aracın çarpışma testlerinde nasıl sonuçlar göstereceğini hepimiz merak ediyorduk. Öyle ki seri güven veren bir seri olmasına karşın, Euro NCAP için şüpheler de vardı.

İşte o merakla beklenen çarpışma testi sonuçları da geldi. Araç test sonuçlarına göre hayet başarılı sonuçlar elde etti. Euro NCAP sitesinden paylaşılan sonuçlara göre aracın 4 yıldız aldığını görüyoruz. Peki detaylar neler? Hangi kategoride nasıl bir sonuç elde edildi?

2021 Hyundai Bayon Euro NCAP Test Sonuçları

Araç için yapılan testler sırasında ilk değerlendirmenin yetişkin yolcular için olduğunu görüyoruz. Yetişkin yolcular için yapılan testte araç %76 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Sonuçları oldukça iyi olan testte çocuk yolcu güvenliğinin ise biraz daha iyi olduğunu anlıyoruz.

Çocuk yolcu güvenliği için alınan sonuç %82 olarak gözüküyor. Bu da demek oluyor ki çocuk yolcular için araç içerisinde güvenli yolculuk mümkün.

Aracın yayalar için elde ettiği güvenlik oranı ise %76 olarak belirlenmiş durumda. Yine bu oranda da sonuçlar iyi gibi gözüküyor. 2021 Hyundai Bayon çarpışma testlerinde en düşük oranın elde edildiği kısım ise güvenlik yardımcısı bölümü. Burada elde edilen başarının ise %67 oranında olduğunu görüyoruz.

Genel değerlendirme sonuçlarında ise dediğimiz gibi aracın 5 yıldız üzerinden 4 yıldız aldığı anlaşılıyor. Bu sonuçla beraber çarpışma testlerinde 2021 Hyundai Bayon istenen başarıyı elde etmiş gibi gözüküyor. Aracın çarpışma testlerine daha yakından bakmanızı sağlayacak olan videoyu da yine haberimizin içerisine ekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version