Geçtiğimiz hafta elektrikli dönüşümün bir ürünü olan ilk modellerini gördüğümüz Hyundai, yakın zamanda ülkemiz için de önemli olan bir adım atmaya hazırlanıyor. Firma ülkemizde üretilecek olan 2021 Hyundai Bayon modelinin duyurusunu yapacak.

Çok konuşulacak olan tanıtımın ne zaman yapılacağı ve araçla ilgili detayların neler olacağı da merak ediliyor. Bu konuda hem resmi paylaşımlardan elde ettiğimiz bazı bilgiler var hem de otoriteler tarafından ortaya atılan tahminler var.

2021 Hyundai Bayon Ne Zaman Tanıtılacak?

Önce aracın ne zaman karşımıza çıkacağını bir belirtelim. Belirtelim dememin nedeni şu ki seri için kurumsal bir paylaşım geldi. Aracın resmi olarak duyurusunun yapıldığı bir Twitter paylaşımı gördük.

Bu paylaşım üzerinde yer alan bilgilere göre seri 2 Mart 2021’de duyurulacak. Yine internetten takip edilecek önlemli etkinlik, kaç farklı versiyon gelecek ya da nasıl bir kasa göreceğiz bunu belirleyecek.

2021 Hyundai Bayon Nasıl OIacak?

Aracın teknik açıdan ne denli farkları ne denli artıları olacağı ise çok kesin değil. Söylediğimiz gibi otoritelerin verdiği bazı bilgiler ve gelen bazı sızıntılar var. Burada en net bildiğimiz şey B-SUV segmentinde yer alacak olan bir model olacağı.

Motor kısmına gelince şimdilik tek seçenek gözüktü. O tek seçenek 1.0 T-GDI benzinli motor seçeneği. Bu seçenek daha önce sunulmuştu. 1.0 motoru güç açısından daha iyi beslemek için 48V hafif hibrit denen şarj edilmeyen hibrit desteğinin olmasını da bekliyoruz.

Bunun yanında farklı şanzıman seçenekleri de olacak. 7 ileri DCT şanzımana kesin gözüyle bakılıyor. Manuel kısımda ise 6 ileri manuel seçeneğine kesin gözüyle bakılıyor.

İzmit’te üretilecek olan araç için çok daha fazla bilgiyi 2 Mart itibariyle alacağız. Tanıtımı yerinde takip edemeyeceğiz ama gelen her bilgiyi sizle de paylaşacağız.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version