2021 Hyundai Bayon, birçok kez sızıntılarıyla gündeme gelmiş ve tasarım yapısı açısından bazı ipuçları paylaşılmıştı. En son duyurunun ardından 2 Mart tarihinde tanıtım yapılacağı da açıklanmıştı. Tanıtım herhangi bir gecikme yaşanmadan yapıldı.

Ülkemizde üretilecek olan otomobil de böylelikle tüm hatlarıyla ortaya çıkmış oldu. Markanın öne çıkmasını sağlayan seriden detayları paylaşmaya ve özelliklere bakmaya geçelim.

2021 Hyundai Bayon Tasarımı ve Özellikleri

B-SUV segmentinde bir araç olmasına karşın i20 modeliyle aynı altyapı üzerinden geliştirilen 2021 Hyundai Bayon, 1.490 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca uzunluk değeri de iyi ve 4.180 mm.

Uzunluğu ve genişliği ideal olan yeni seride aks mesafesi de yüksek tutulmuş ve böylece serinin iç mekanının da rahatlaması sağlanmış. Aks mesafesi 2.580 olarak gözüküyor.

Tasarıma geçersek, ön bölümü daha geniş göstermek adına her türlü çalışma yapılmış diyebiliriz. Standart ızgara tasarımı yerine siyah panjurlar tercih edilmiş ve hemen üst kısmında bir çizgi gibi havalandırma delikleri konumlandırılmış.

Bu çizgide çok ince gündüz LED farları da yer alıyor. Farlar çok ince olduğu için şık bir görüntü kazandırılmış.

Alt kısımda da standart farlar ve en alt kısımda da sis farları kullanılmış. Bu yapıyla beraber asıl dikkat çeken kısım arka taraf. Çok geniş bir tampon kullanılması dışında, bagaj kısmında çift renk tasarıma yer verilmiş. Ayrıca stop lambaları da tek hat üzerinde ve çok geniş.

Dışı bırakır da içer geçersek, hemen multimedya ekranı dikkatimizi çekecek. 10.25 inç boyutunda bir hayli geniş bir multimedya ekranı kullanılmış ve Android Auto ile Apple CarPlay desteği verilmiş. Bunun dışında sürücü kısmında ise 8 inçlik bir gösterge kullanılmış.

Çok geniş havalandırma ızgaraları ve klima butonları da dikkat toplayan diğer detaylar olarak gösterilebilir.

2021 Hyundai Bayon Motor ve Donanım

Aracın motor seçenekleri için de güzel alternatifler olduğunu görüyoruz. En temelde 1.2 litre 5 ileri manuel seçeneğiyle sunulan  84 beygirlik motoru görüyoruz.

Bu motorun dışında 6 ileri otomatik seçeneği de olan 1.4L 100 beygir atmosferik motor da seçilebiliyor. En iyi seçenek ise hibrit destekli seçenek. 1.0L T-GDi motorda 48V hibrit desteği de var.

İki versiyon olarak gelen bu motor 120 beygir ve 100 beygir güç seçenekleri sunulmakta. 7 ileri otomatik seçeneğinin de olduğu bu motor da farklı sürüş modlarını da desteklemekte.

Rev Matching, SmartSense güvenlik sistemleri, Hız sabitleme, arka yolcu uyarısı gibi özellikleri de bulunan 2021 Hyundai Bayon için fiyat ise açıklanmadı. İzmit’te üretimi yapılacak olan araç için Türkiye fiyatını merakla bekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version