Mazda’nın yeni nesil tasarım diliyle güncellenen ve en popüler araçlarından biri olan Mazda CX-5, ülkemizde de aranan araçlardan birisi. En son geçtiğimiz sene bir takım güncellemelerle beraber yeni nesle geçip yapmış olan bu serinin, ülkemizde de satışa çıkmasını bekliyorduk.

Satışların yapılacağını biliyorduk ama araç ne zaman satışa çıkacak bir bilgi yoktu. Şimdi satış tarihi konusunda da yeni bilgiler ortaya çıktı. Ayrıca bu modelin hangi versiyonlarının ülkemizde satılacağı da ortaya çıkan detaylar arasında yer aldı.

Mazda CX-5 Ne Zaman Türkiye’de Olacak?

Son bilgilere göre yenilenen versiyon 2022 yılının ikinci çeyreğinde satışta olacak. Yılın ikinci çeyreği içerisinde araç gelecek ama hangi ay ya da hangi gün bu konuda da bilgiler yok. Muhtemelen önümüzdeki ay sonrasında bu konularda da bilgiler netlik kazanmış olacak.

Yenilenen aracın hangi versiyonunun satışa çıkacağı konusunda da bilgiler var. Buna göre Power Sense Plus, Power Sense Sport ve Power Sense versiyonlarının satışa çıktığını göreceğiz.

3 ayrı paket seçeneğinin farklı donanım özellikleri ve ekipmanlarla tercih edilmesi mümkün olacak. Şu an en çok merak ettiğimiz şey tabii ki bu versiyonların fiyatlarının nasıl olacağı noktası.

Zaten hiçbir sıfır araç için ucuz ifadesini kullanma şansımız kalmadı. Ama bu modelde fiyatlar belki biraz daha yüksek gelebilir. Öyle ki yeni Mazda CX-5 modelinin prestijli ve üst düzey donanımlı bir araç olduğunu söyleyebiliriz.

Araca eklenen i-Activsense güvenlik sistemi, Mi-Drive sürüş teknolojileri gibi ek donanımlar fiyatların biraz daha yükselmesine neden olacaktır. Ama net fiyatların ne zaman açıklanacağına emin değiliz. Açıklandığı gibi sitemizde de paylaşımlarını yapacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version