İlk olarak 18 Mart 2020 tarihinde tanıtılan ve markanın sedan sınıfında yeni yüzü olarak gösterilen 2021 Hyundai Elantra için iyi haber geldi.

Küresel lansmanının üzerinden 1 yılı aşkın sürenin geçmesine rağmen ülkemizde göremediğimiz araç için sonunda tarih verildi. Paylaşılan bilgilere göre seri, yakın zamanda Türkiye lansmanını yapacak.

Lansmanda nasıl bir araç göreceğimizi biliyoruz ama bilmediğimiz şeyler de var. Mesela sedanlara yeniden hayat verecek olan bu modelin Türkiye fiyatı nasıl olacak?

Satışlar ne zaman başlayacak? Bu bilgileri öğreneceğimiz lansmanın tarihi artık belli. Peki araçtaki özellikler neler?

2021 Hyundai Elantra Özellikleri ve Tasarım Detayları

Suv sınıfının yükseldiği şu günlerde, sedan modellerini yaşatacak olan yeni Elantra, bambaşka bir tasarımla geliyor. 7.jenerasyonu temsil eden 2021 modelde parametrik tasarım denen bir tasarım yüzü sunuluyor.

Daha keskin çizgiler ve asimetrik detaylarla dolu bir kasa yapısı var. Özellikle arka kısımda içe doğru bir parmak kadar girmiş stop lambalarını görüyoruz. Tam boy stop tasarımını belirleyen aracın ön ızgarası da çok çok daha geniş.

Sadece görsel olarak değişiklikler sunmayan yeni model, hem yere daha yakın hem de 5.5 cm kadar daha uzun. Daha fazla aks mesafesi ve daha uzun bir kasa kullanılması sayesinde, iç mekanda da oturma alanı iyileştiriliyor.

Dış kısımdaki bu sert yapı, iç kısımda biraz daha yumuşatılıyor. 10.25 inçlik dijital gösterge ve 10.25 inçlik multimedya ekranı yine karşımızda olan detaylardan. LED ekranlar kullanan 2021 Hyundai Elantra, multimedya ekranında da Android Auto ve Apple CarPlay desteğini sunuyor.

İddialı araç, motor kısmında da bir önceki nesle göre güzel artılar sunuyor. Bir kere hibrit seçeneği var ve hibrit modeli alınacak olursak 140 beygirlik bir güç elde ediliyor.  

Geri kalan detaylar ve 2021 Hyundai Elantra Türkiye fiyatları için sizi biraz daha bekleteceğiz. Türkiye özel lansmanı 15 Nisan 2021 tarihinde. Yani bir hafta kadar bir süre var. C segment sedan ülkemizde de şahlanacak gibi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version