Guangzhou Otomobil Fuarı’nda yeni araçlar ardı ardına tanıtılmaya devam ediyor. Bu araçlardan birisi de 2021 Hyundai Mistra modeli oldu. Uygun fiyatlarla kendini gösteren Güney Koreli devin yeni aracı hem güncellenmiş olan bir tasarımla hem de elektrikli motor seçeneğiyle geldi.

Tasarım kısmında yapılan değişiklikler sevilir sevilmez tartışılır ama teknik kısımda yapılan değişiklikler çok konuşulacak gibi duruyor.

2021 Hyundai Mistra Özellikleri ve Tasarımı

Aracın tasarımından başlayalım. Tasarımda seri ön kısımda bayağı büyük bir ızgara ile geliyor. Plaka bölümü, marka logosu hepsi bu ızgaranın üzerinde konumlandırılmış durumda. LED farlar bu kez çok dikkat çekici değil. Daha çok ızgara kendisini gösteriyor.

Arka kısımda ise Sonata araçlarında gördüğümüz tasarım yapısının devam ettirildiğini anlıyoruz. Tam boy stop lambaları ve araç modelinin hemen altında yer alan araç logosu. Bu dizilim değişmeyecek anlaşılan o.

Ölçüleri de paylaşılan aracın 4780 mm uzunluğu olduğu ve 1815 mm genişliği olduğu açıklandı. Ayrıca 2770 mm aks mesafesi ve 1460 mm yükseklikle beraber sınıfının en geniş iç hacmine sahip araç 2021 Hyundai Mistra olarak söylendi.

Bu ne kadar doğru tartışılır. Marka çok net ama karşılaştırmalar yapılmadan kesin demek çok doğru olmayacaktır.

İç donanım ve tasarımından da söz edelim. Sürücü kısmından orta konsola kadar uzanan 12.3 inç tek bir ekranı olan  Mistra, tüm kontrolleri bu ekranda toplamış.

Çok fazla düğme ya da ek kontrol alanı yok. Her şey burada toplanmış durumda. Bu ekranın dışında deri döşeme seçenekleri, yenilenen direksiyon simidi tasarımı ve saklama alanlı yeni vites bölümü tasarımı ile dikkat çeken araç, sadece bir iç tasarım getiriyor.

Mistra Motor Seçenekleri

Geçelim yeni Hyundai için motorlara. Araçta 3 farklı motor var. Bunlardan birisi 1.8 litrelik 143 beygir motor. Bu motorda 176 Nm tork üretiliyor. İkinci motor seçeneğinde ise 1.5 litre turbo şarjlı bir ünite kullanılıyor. Bu motorda da 170 beygir güç ve 253 Nm tork değeri dikkat çekiyor.

En dikkat çeken son motor seçeneği ise 56.5 Kwh bataryalı 184 beygir güçlü elektrikli motor. Bu motorda da 520 km menzil var ve 310 Nm tork üretiliyor.

Yeni motor seçenekleri, yepyeni donanımları ve teknolojileriyle aracın satışa çıkacağı tarih ise 2021 olarak duyurulmuş durumda. Fakat fiyat sormayın çünkü fiyat belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version