Avrupa’da satışa sunulacak iddialı araçlardan biri olacak 2021 Jeep Compass, sonunda tanıtıldı. Tasarımdan teknolojilerine iddiasını ortaya koyan yeni araçlar, bir hayli sevilecek gibi duruyor.

Belki fiyat konusunda da istenen seviyeler sunulur ve rekabetçi bir fiyat anlayışı benimsenecek olursa, aracın satış rakamlarının yüksek olmasını bekliyoruz. Peki iddialı model için özellikler neler ve tasarımsal detaylar açısından nasıl bir araçla karşı karşıyayız?

2021 Jeep Compass Özellikleri ve Merak Edilenler

Aracın karakteristik yüzünü oluşturan 7 bölmeli ızgara yapısının bu seride de devam ettiğini görüyoruz. Bu seride de krom çerçeveli ve bölmeli ızgaralar var ama artık far yapısı farklı.

Bir kere araca gündüz farları da eklenmiş ve LED farlar ince hale getirilmiş. Daha ince ama daha etkili bir aydınlatma kapasitesi olan farlardan söz ediyoruz.

Dış kısımdaki makyaj çalışmasının iç tasarıma da yansımalarını görüyoruz. İç tasarımda da güzel yenilikler var. Bir kere konsol yenilenmiş ve multimedya ekranı güncellenmiş. 10.1 inç veya paket seçimine göre 8.4 inç multimedya ekranı var.  

Sadece boyut için değişiklik yok. Kullanılan multimedya sistemine de gelen bir güncelleme söz konusu. Ayrıca direksiyon bölümünde de değişikliklere gidilmiş.

Yeni bir direksiyon tasarımı ve önde yer alan yeni bir dijital ekran bizi karşılıyor. Bir tık daha modern görüntünün elde edildiğini söylemek lazım.

Makyajlanmış olan 2021 Jeep Compass için motor seçeneklerine geçtiğimizde de motor konusunda da iddialı bir değişim görüyoruz. Aslında burada da makyajlama yapıldığını söylemek yanlış olmaz.

Başta dikkat çeken hibrit motor seçeneği. 4xe versiyonunda yer alan hibrit motor seçeneği, 1.3 litre turbo 4 silindirli bir ana motorla geliyor. Birinci modelde 190 beygir güç, ikinci modelde ise 240 beygirlik toplam güç sunan üniteler var.

Bu seçenekte tork değeri ise değişmiyor. 270 Nm tork var. Tabii ki hibrit motor seçeneği gelmesi sayesinde, sarf elektrikle yol alma seçeneği de sunuluyor. Bu modda 50 km kadar yol alınabiliyor.

Diğer motorda 1.3 litre GSE turbo karşımıza çıkıyor. Burada şanzımanlar ve güç seçenekleri değişiyor. Birinci seçenekte DDCT şanzıman ve 150 beygirlik güç sunuluyor. İkinci seçenekte 130 beygirlik güç karşımıza çıkıyor.

Diğer seçenek ise dizel motor. Aslında dizel seçeneği beklenmiyordu fakat marka yine de eklemiş. 1.6 litre Multijet 2 motor, revize edilmiş ve beygir gücü arttırılmış. 130 beygirlik güce sahip olan motorda 320 Nm tork var ve bu serinin en yüksek tork değeri.

Şimdilik bu özelliklerle gelen 2021 Jeep Compass fiyatı belli değil. Fakat başta söylediğimiz gibi uygun fiyatlı bir araç olması, çok satacağı anlamına geliyor.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version