1993 yılında otomobil dünyasına giriş yapan Grand Cherokee yenilendi. Başarılı SUV, 2021 Jeep Grand Cherokee L modeliyle yeniden hayat buldu desek yeridir.

Bu sefer 7 kişilik kapasitesi, 3 sıra koltuk düzeni ve geniş kasası ile dikkat çeken araç, aynı zamanda üst düzey bir teknolojiyle beraber geldi. 2021 yılının ilk 7 kişilik modeli olan yeni serinin özelliklerine geçiyoruz. Gelin aracı daha yakından değerlendirelim.

2021 Jeep Grand Cherokee L Özellikleri Neler? Tasarım Nasıl?

Aracın dış tasarımından söze başlayalım. Bu dev seri, daha farklı bir ön tasarımla geliyor. Mevcut modele göre bazı makyaj çalışmaları geçiren araçta, ızgara dar ama daha çok öne çıkarılmış. Rakiplerinin aksine bu modelin far kısımlarında daha ince farlar kullanıldığını da belirtelim.

Bu şekilde güncellenen ön ızgara, daha ihtişamlı bir görüntü sağlıyor ve ön ızgara direkt göze batıyor. Aracın ön kısmındaki yapı arka kısımda da korunmuş durumda. Önde sunulan ince farların yerini arkada yine ince stop lambaları alıyor. Bu da farlardan çok kasası göze batan bir araç sunuldu demek.

2021 Jeep Grand Cherokee L dış tasarımı için tüm bunları yanında en çok dikkat çeken kısım ise aracın boyu. 7 kişilik araç bir hayli uzatılmış. 482 cm olan uzunluk, 520 cm seviyesine çıkmış.

İç Tasarım Artıları

Dış tasarım bir yere kadar. İç tasarım da çok önemli. 2021 Jeep Grand Cherokee L prestiji yüksek olan bir araç, haliyle iç tasarımda oldukça başarılı tutulmuş. Ahşap döşemeler ve deri ikilisinin kullanıldığı araçta, yeni bir bilgi ekranı var.

Masajlı ve ısıtmalı koltukların 16 farklı yönlü ayarlanabilir olması, yeni vites alanı gibi çok dikkat çekici bölümler var. Tabii ki bir de arka kısma kadar uzanan 3.sıra koltuklar bulunuyor. Ki bu koltukların kullanım alanı da bir hayli geniş.

10.3 inçlik bir gösterge ekranının bulunduğu araçta, merkezde yer alan multimedya ekranı ise değiştirilebiliyor.

Standart versiyonda 8.4 inç bir ekran var ama yüksek paketlere çıktığınız zaman bu ekran 10.1 inç oluyor. Paketlere göre diğer seçenekler de değişiyor. Mesela 10.1 inç multimedya ekranıyla beraber 19 hoparlörün bulunduğu, opsiyonel bir ses sistemi seçeneği var.

Motor Konusunda Tercih Nasıl?

2021 Jeep Grand Cherokee L motoru, aracın kendi gibi ihtişamlı. Tamam eski modelde kullanıldığı gibi aynı motor devam ediyor ama motor genel anlamda güçlü. İki farklı motorun bulunduğu araçta ilk seçenek 3.6 litrelik V6 modeli. Bu modelde 348 Nm tork var ve 290 beygir güç sunuluyor.

İkinci seçenekte 5.7 litrelik bir motor var. V8 motorda güç 360 beygir ve 530 Nm tork sunuluyor. Farklı sürüş modlarının da desteklendiği araçta, şanzıman için ise tek seçenek var. 8 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor ve 4X4 ile 4X2 çekiş seçenekleri var.

Yükseklikleri değiştiren sürüş modları, otonom sürüş seçeneği, ek güvenlik donanımları gibi özellikler sunan serinin satış fiyatı ise açıklanmadı. 2021 Jeep Grand Cherokee L çok ucuz bir araç değil orası kesin ama şu an fiyatta belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version