2021 Kia Sportage yakın zamanda eski nesil konumuna düşecek. Aslında makyajlanmış olan bir kasa ama şu sıralar marka 2022 modelinin testlerine devam ediyor. 2022 model yılı tanıtıldığı zaman, (ki bunun yıl içerisinde olmasını bekliyoruz) bu seri eski seri olacak.

Belki bunun bir etkisi belki de satışların yükselmesini sağlamak adına aracın şu an ki versiyonunda da mini indirimler yapılmaya başlandı. Bunu direkt olarak bir kampanya şeklinde söylemek doğru olmaz ama Sportage seçecekler için mantıklı bir indirim dönemi geldi diyebiliriz.

2021 Kia Sportage Fiyatları ne Kadar Düştü?

Yeni listelere baktığımız zaman, aracın giriş modelinin aynı fiyatta kaldığını görüyoruz. Fakat giriş modelinin bir üzerine çıktığımız zaman anlaşılıyor ki 8-10 bin TL arasında indirimler var.

Burada giriş modeli ile üst paketler arasındaki farkın ise hala çok açık olduğunu da eklemek lazım. Şu an aracın giriş modeli, Cool paket benzinli modeli. Bu aracın fiyatı 231 bin TL olarak açıklanmışken, bir üst pakette fiyat 399 bin TL gibi bir aralığa çıkabiliyor.

Onun için 10 bin TL gibi yapılan indirim çok dikkat çekici olmuyor diyebiliriz. Bir de şöyle bir şey var ki geçen sene aracı satın alanlar ya da takip edenler bu indirimi fark edemeyecek. Çünkü belli bir miktar indirim olsa bile, araç 2020 fiyatlarına göre hala 50-60 bin TL daha pahalı.

Muhtemelen bu fiyatların 50-60 bin TL kadar geri çekilmesi çok mümkün değil. Özellikle çip üretiminde sıkıntılar yaşandığını düşünecek olursak, kısa vadede büyük oranda indirimler pek beklenen bir durum değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version