2021 yılının başından beri tasarım yapısı konusunda sızıntıların geldiği 2021 Kia Sportage modeli sonunda gözüktü. Tasarım açısından büyük değişiklikler beklediğimiz araç tam istenen değişimi ortaya koydu desek yeridir. Hem ön kısımda hem de arka kısımda net bir şekilde değişimin ayak sesleri hissedilirken, EV6 yapısıyla beraber benimsenen yeni düzende bu seriye taşınmış oldu.

Bakarsanız sızıntılarla hemen hemen benzer bir yapının karşımıza çıktığını da ekleyelim. Yani daha önce gördüğümüz görseller gerçekmiş.

2021 Kia Sportage Tasarımı Nasıl?

İlk değişikliğimiz ön kısımda karşımıza çıkacak. Bu yeni araç 5.nesil Sportage modeli. Bundan önceki nesilde aracın ön kısmında kaplan burnu denen bir tasarım kullanılmıştı. Şimdi ise kaplan burnu tasarımı revize edilmiş ve yeni logoyla beraber değişime adım atılmış.

Artık Dijital Kaplan Burnu denen bir tasarıma geçiş yapılmış. Öne baktığımızda KIA logosu, altında bir desenli ızgara alanı var. Yanlarda ise o değişken far tasarımı kullanılmış. Tüm sızıntılarda bu değişken far yapısını görmüştük. Bumerang benzeri farlar olarak tanımlamıştık.

Arka kısımda ise zarif bir stop lambası çizgisi benimsenmiş durumda. Stop lambaları çok ince bir LED şeklinde birbirine bağlanmış durumda. Alttan yeni KIA logosu ve tampon kısmında da daha sert bir görüntü var.

Aracın iç kısmına geçtiğimiz zaman da yine dijital dönüşüm trendine uyulduğunu görüyoruz. 2021 Kia Sportage, iç kısımda tek parça dijital ekran ve altında da ince bir kontrol butonu alanı kullanıyor.

Vites bölümü de baştan sona değişiklik gösteren serinin, sağ kısmında torpido bölümü üzerinde uzanan tam boy havalandırma ızgarası da direkt olarak dikkat toplamakta.

Hep tasarımı anlattık çünkü 2021 Kia Sportage için teknik veriler henüz açıklanmış değil. Lüks bir araç gelecek bunu anladık ama motor gücü ne olacak ya da teknolojiler nasıl olacak bunları bilmiyoruz. Bunları bilmediğimiz için fiyatı da bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version