Artık AMG çatısı altında göreceğimiz SL serisi, yeni yüzüyle sahalara dönmenin keyfini yaşıyor. Yakın zamanda tanıtımı yapılan 2021 Mercedes-AMG SL modeli, tasarımsal açıdan da iddialı bir model teknik açıdan da iddialı bir model.

SL ruhunu en iyi şekilde yansıtan modelin, AMG’nin performansını da net olarak gösterdiğini göreceğiz. Hatta performans artışının daha net olarak hissedilmesi için tasarımda da yapılan değişiklikler var.

2021 Mercedes-AMG SL Özellikleri ve Motor Detayları

Yeni aracın tasarımında ilk dikkatimizi çeken şey AMG serilerinde çok fazla gördüğümüz ızgara alanı oldu. Bu alanda geniş bir Mercedes logosu ve yine geniş ızgara açıklıklarının olduğu seri, havalandırma delikleriyle de daha ihtişamlı bir görüntü çiziyor.

Üstü açılan aracın arka kısmında kullanılan tavan ise artık çelik değil. Özel bir kumaştan yana tercih yapan Mercedes, aracın 21 kg kadar hafiflemesini sağlamış durumda.

Üstü açılan bu tasarım yapısını desteklemek için iç kısımda da değişiklikler yapılmış. İç bölümde artık daha geniş bir ekran var. Multimedya ekranının en büyük artısı ise açısının değişiyor olması. Ekranı 12-32 derece arasında hareket ettirebiliyorsunuz.

Böylece dışarıdan gelen güneş ışınlarına karşı da ekran daha net görüntü vermiş oluyor ve yansıma durumu yaşanmıyor.

Peki 2021 Mercedes-AMG SL modelinde motor kısmında nasıl bir teknoloji var? Burada da iddialı araç kendisini gösteriyor.

Aracın gücünü veren 4.0 litrelik V8 motorda çift turbo yer alıyor. SL 63 serisinde yer alan motorda 582 beygir güç ve 800 Nm tork görüyoruz. Aynı motorun SL55 versiyonunda ise 476 beygir güç ve 700 Nm tork değeri yer alıyor.

2021 Mercedes-AMG SL için paylaşılan tüm bu değerler, lüks bir spor otomobilin geldiğinin kanıtı. Aracın fiyatı için ek bir detay yok. SL serisini 4X4 seviyesine taşıyan model için yakında fiyat açıklaması da yapılacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version