Geçtiğimiz kış ayında tanıtımı yapılan 2021 Mercedes Benz C-Serisi, aradan geçen ayların ardından ülkemizde de boy gösterdi. Yine oldukça lüks sınıf bir araç olarak karşımıza çıkan serinin Türkiye fiyatları da netlik kazandı.

Açıkçası Türkiye fiyatları eski seriye göre önemli ölçüde değişiyor gibi gözüküyor. Buna karşın tabii ki araçta da değişiklikler var. Tek bir seçenekle ülkemizde satılacak olan serinin detaylarına ve fiyatlarına geçelim.

2021 Mercedes Benz C-Serisi Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Aracın sadece tek bir seçeneğinin ülkemizde olduğunu belirtelim. O seçenek C200 4Matic versiyonu. Edition 1 AMG paketiyle gelen versiyonda 1.5 litre turbo motor yer alıyor. Motorda 204 beygir güç ve 300 Nm tork değeri olduğunu biliyoruz.

Maksimum olarak 241 km kadar çıkan araç, 100 km hıza ise sadece 7.1 saniye içerisinde ulaşıyor. Aracın şanzımanı kısmında ise yine tek bir seçeneğiniz olacak. Şanzıman için tek seçim 9 ileri otomatik şanzıman olarak karşımıza çıkıyor.

Diğer paketlerin ülkemize gelip gelmeyeceği net değil. Yakın zamanda bu konuda daha net açıklamalar gelecektir.

2021 Mercedes Benz C-Serisi için Türkiye fiyatlarına gelecek olursak, araç tek seçenek ve 922.000 TL’den satışa çıktı. Fakat bu vergiler dahil olarak sunulan fiyat. Eğer vergiler hariç fiyata bakacak olursak, o zaman aracın resmi sitesine göre fiyat 433.145 TL olarak gözüküyor.

Bu fiyat vergiler hariç liste fiyat olarak yayınlanmış. Serinin ÖTV oranının da dilimi gereği %80 ÖTV dilimi içerisinde olduğunu belirtelim. Tabii ki 922 bin TL’lik fiyatın içerisinde bunun da bir etkisi olduğunu söylemek lazım.

Satışların şu an için başladığını ve yeni modelin bayilerde yerini aldığını da bir not olarak eklemiş olalım.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version