BMW sahipliğindeki İngiliz otomobil markası MINI, 2021 model Countryman’in üzerindeki sır perdesini nihayet araladı. Bundan önceki senelerde de olduğu gibi MINI plug-in hibrid versiyonundan tutun, John Cooper Works Countryman ALL4’e kadar birçok farklı versiyonu görücüye çıkaracak.

Ülkemizde de seviliyor olmasına rağmen fahiş fiyatından dolayı pek satın alınamayan MINI’nin Countryman modelleri özellikle ABD’de çok popüler. Öyle ki halihazırda satışı devam eden model, 2019 yılında MINI’nin ABD’de sattığı tüm araçların yüzde 40’ını oluşturmuş. Dünya genelinde ise alıcıların yüzde 30’u MINI modelleri arasından tercihlerini Countryman’den yana kullanmışlar.

2021 modelde yapılan değişikliklere baktığımızda ise MINI’nin daha çok dış görünümde ufak makyajlar yaptığını görüyoruz. Yeni radyatör ızgarası, LED ön far ve sis lambaları standart hale gelmiş.

İngiliz bayrağı şeklindeki LED arka stop lambaları da anı şekilde. Tercih edilebilecek yeni jant tasarımları sunulmuş. Ek olarak yeni Piyano Siyahı Dış Görünüm paketi de müşterilerce sipariş edilebilecek.

17 inç jantlar standart olarak sunuluyor, ancak dileyenler jantlarını 19 inçe kadar büyütebilecek.

Kaputun altı içinse 3 silindirli, 4 silindirli ve plug-in hibrid olmak üzere 3 farklı motor seçeneği mevcut. Her bir seçenekte önden çekiş veya sürekli 4×4 olarak sipariş de oluşturulabiliyor.

2021 MINI Cooper Countryman modelinin ne zaman satışa sunulacağı bilinmezliğini koruyor. Tıpkı fiyatı, yakıt sarfiyatı ve paket seçenekleri gibi. Plug-in hibrid modelin menzili de aynı şekilde henüz açıklanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version