Ülkemizde de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilen Kia Sorento yaklaşık 6 yıldır kabuk değiştirmemiş durumda. Edindiğimiz yeni bilgiler ise bunun kısa süre içerisinde değişeceğine ve Kia’nın dördüncü nesil modeli hazır hale getirmek için düğmeye bastığına işaret ediyor.

Lüks SUV Hyundai GV80’i takip edecek

Buna göre Güney Kore’de düzenlenecek olan ve sadece Sorento’nun yeni kasasının tanıtılacağı lansman için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Bu karar Kia’nın kardeş firması Hyundai’nin ilk lüks SUV modeli Genesis GV80’i tanıtmasının ardından alındı.

Korean Car Blog’da yer alan haberde yeni Sorento’nun tanıtılacağı tarih de açık bir şekilde belirtildi. Eğer bu bilgiler doğru ise takvim yaprakları 17 Şubat’ı gösterdiğinde yeni kasa Sorento’nun lansmanı gerçekleştirilecek. Aracın çıkış tarihi ve perakende satış fiyatı da bu etkinlikte ortaya çıkacak.

Mohave ile Sorento kapışıyor

Bu arada Kia’nın tasarımıyla büyüleyen SUV modeli Mohave halihazırda Güney Kore’de satışta. İlk kez 2008 yılında çıkışını gerçekleştiren ve en son geçen sene makyajlanan bu model Kia’nın iç pazarda sattığı ve olumlu geri dönüş topladığı başarılı modeller arasında yer alıyor.

Mohave biraz daha off-road ağırlıklı bir model iken Sorento genel olarak lüks özellikleriyle öne çıkıyor. Keza aynı şekilde Mohave, Sorento’ya nazaran daha büyük cüsseli bir araç. Bu sebeple şehir içi kullanımda veya bayanlara hitap etme noktasında Sorento’dan geri kaldığı söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version