Resmî olmayan casus fotoğrafların kamuoyuna sızdırılmasının ardından Kia nihayet 2021 model Sorento’yu tanıtmış bulunuyor. Çıkışı merakla beklenen aracın tanıtım görselleri henüz bugün basın mensuplarıyla paylaşıldı. Gerek dış görünümünde, gerekse iç mekanında ciddi değişikliklerin hayata geçirildiği araba Türkiye’de de çok satmaya aday.

İlk başta dış görünümünü ele alacak olursak Sorento’nun yeni çıkacak olan Optima veya K5 modellerinden çok fazla esinlendiğini söyleyebiliriz. Buna köşeli ızgara tasarımı dahil. ABD pazarında çok satan Telluride’ye nazaran yere daha yakın gibi duran modelin krom pencere kenarlıkları dikkatli gözlerden kaçmıyor. Opsiyonel olarak 7 koltuğa kadar konfigüre edilebilen bu cüsseli SUV, şehir içinin yanı sıra şehir dışında da macera arayanları tatmin edecek gibi gözüküyor.

İç mekana geldiğimizde ise Telluride’de de karşımıza çıkan alçak ve geniş ön konsol tasarımı bizleri karşılıyor. Daha agresif ve açılı bir görünüm sunan bu paneller üzerinde konumlanan havalandırma kanalları ise katlanarak öne çıkarılmış gibi duruyor. Araç içi eğlence ekranı 12.3 inç büyüklüğünde olan modelin 10.25 inçlik bir de sürücüyü bilgilendirme ekranı var.

Fiyatı ve motor seçenekleri bilinmiyor

An itibariyle Sorento’ya dair merak edilen, cevaplanması gereken birçok soru var. Güç ünitesi seçenekleri, paketler ve fiyat bilgisi bunların başında geliyor. Muhtemelen araç Mart’ta düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve bu tarihte 2021 Kia Sorento’nun üzerindeki tüm sır perdesi aralanmış olacak.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version