SUV serileriyle ünlenen Nissan’ın en büyük SUV modeli olan Pathfinder nesil değiştirdi. 2021 Nissan Pathfinder modeli tanıtıldı ve biraz daha geniş bir araçla tanıştık. CVT sistemine de veda eden araç, hem görünüm açısından güzel artılar kazandı hem de teknolojileri açısından.

Daha geniş bir araç isteyenlerin tercihi olacak olan modelin özelliklerine ve o dikkat çeken tasarım detaylarına geçelim.

2021 Nissan Pathfinder Tasarımı ve Özellikleri için Açıklananlar

Yeni aracın uzunluğu 5004 mm olarak açıklandı. Genişlik ise 1979 mm. Bu iki değer de standart bir SUV için bir hayli yüksek bir değer. Fakat 2021 Nissan Pathfinder için değil.

Tasarıma baktığımız zaman ise yeni nesil Nissan tasarımı diyoruz. Şimdi ön kısımda birçok modelde kullanılan V ızgara duruyor. Çok daha geniş ve baktığınızda artık V’den U tipine kaymış kadar büyükb bir krom çizgi bulunuyor.

Gündüz farları da yenilenen aran yeni Qashqai’de yer alacak farları kullanmış. Yan yana sıralı LED farlar ve üzerinde kaş şeklinde bir far düzeni daha. Yine bir hayli kaslı ve geniş duran ön kısımdan arka kısma geçtiğimiz zaman da Pathfinder yazısını görüyoruz. Nissan logosunun hemen altında yer alan yazı o kadar büyük ki dikkat çekmemesi mümkün değil.

Dış tasarım dışında iç tasarımda da güncellemeler var. Merkezde yer alan yeni 9 inçlik ekran, 12.3 inç boyutunda tamamen dijital gösterge, yeni vites ve kontrol butonları ile çok şık bir iç dizayna yer verilmiş. 9 inçlik yeni multimedya ekranı, hem Android Auto hem de Apple Car Play destekli. 8 kişilik kapasiteye sahip araçta keyifli bir müzik deneyimi yaşamanız için de multimedya sistemi toplamda 13 hoparlör ile geliyor.

Böyle bir aracın motor gücüne geçildiğinde de yine iyi bir motor beklersiniz. Evet beklendiği gibi iyi bir motor var. Bu sene de 2021 Nissan Pathfinder, 3.5 litrelik V6 motorla geliyor. 284 beygirlik güç değerine sahip olan motorda 350 Nm tork üretiliyor. Ayrıca bu büyük motor CVT şanzımanla gelmiyor. Detayları daha sonra duyurulacak 9 ileri yeni bir otomatik şanzıman ile geliyor.

Nissan sürüş asistanları ve çevre görüş sistemlerine de sahip olan yeni nesil için fiyat açıklaması ise henüz yapılmadı. Fakat baştan şunu belirtmiş olalım bu dev SUV modeli ülkemizde satılmayacak. Amerika’ya özel olarak satışa çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version