2021 Opel Astra, Opel’in en çok beklenen aracı oldu. Bunda en ufak bir şüphe yok. Rakibi ama bir yandan da kardeşi olan 308 modelindeki değişimle sonrasında bu seride nasıl bir yenilik yapılacağını merakla bekliyorduk. Beklediğimiz değişimlerin ilk sinyallerini ise veren bizzat markanın kendisi oldu.

Marka tarafından yapılan paylaşımlarda aracın tasarımı az çok ortaya çıkmış oldu. Ayrıca motor teknolojileri konusunda da bazı bilgiler ortaya çıktı. Nasıl bir seri göreceğimizi de az çok anlamış olduk.

2021 Opel Astra Tasarımı Nasıl Olacak?

Aracın paylaşılan bu görselleri bile çok fazla şey anlattı. Net olarak şunu gördük ki Mokka modellerinde uygulanan değişim yeni Astra modelinde de devam ettirilecek. Vizör adı verilen tasarım yapısını benimseyeceği düşünülen aracın farlarının da LED Matrix far olarak değiştiğini anlayacağız.

İddialı far yapısı kendisini gösterirken, arka kısımda ise Astra yazısında önemli bir değişiklik yapılacak. Arka kısımda tüm bagaj kapağı boyunca uzanan yeni fontlu bir Astra yazısı göreceğiz. Çok net araç adı burada yazacak ve bu da 308 serisine bir atıfta bulunulması anlamına geliyor.

İç tasarıma geçecek olursak 2021 Opel Astra, yine Mokka yapısını sunacak. Mokka ile beraber gelen ekran sistemini göreceğiz. İkili ekran tasarımında sürücü kısmında 12 inçlik bir panel ve multimedya ekranı kısmında da 10 inçlik bir panel olacak. Bu panellerin altında da piyona tuşları şeklinde tuşların olacağı ve multimedya ekranının hemen altında konumlandırılacağı gözüküyor.

Tasarım için paylaşılan görseller bu detayları ortaya koyarken, aracın motor kısmı ile ilgili de bazı bilgiler var. Bir kere yeni seride toplamda 150 beygirlik güç sunan bir hibrit motor olması bekleniyor. Bu hibrit motorunda 360 Nm tork değeri olacak. Benzinli olarak iki ayrı seçenek sunulacak.

Dizel olarak ise 1.5 litrelik 130 beygir gücünde ve 300 Nm tork değerinde olacak olan tek bir seçenek olacak. Artık tanıtımına çok yaklaştığımız araç için her an detaylı bir tanıtım gelebileceğinin de altını çizelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version