8.nesil Golf, Peugeot 308 derken segmentte yeni bir savaş başladı. Başlayan bu savaşta yakın zamanda yeni bir oyuncu daha göreceğiz. Bu sefer iddialı oyuncu 2021 Opel Astra modeli olacak. 308 ile aynı altyapıdan çıkması beklenen araç bir kez daha kameralara yakalandı.

Bu sefer sadece kamuflajlı bir tasarım görmedik. Bu kez görsellerle beraber aracın neredeyse hazır olduğunu gördük. Segmentinde savaşa katılacak olan modelin, son görsellerini ve motor seçeneklerini değerlendirelim.

2021 Opel Astra, Bu Yıl İçerisinde Sunulmuş Olacak

Yeni aracın, sarı kamuflajlı görsellerinde çok fazla detay yakalamak mümkün değil. Çünkü kasanın neredeyse her yerini kapatmışlar. Sadece aracın ön kısmında bazı ipuçlarının alınması mümkün kılınmış.

Burada gördüğümüz ise ızgara kısmının yok denecek kadar ince bir hale gelmiş olması. Rakiplerde kullanılan abartılı ızgara tasarımlarının bu seride kullanılmayacağı düşünülüyor.

Ayrıca far kısımlarında da bir değişiklik olacağını ve iki bölmeli bir far yapısının benimseneceğini anlıyoruz. Sürpriz değil tabii ki çünkü bu değişiklikleri bekliyorduk.

Bunun dışında aracın jantlarında da bir miktar küçülme olduğunu söylemeden geçmeyelim. Ama tabii ki son tasarımı görmeden bu konuda da kesin konuşmamış olalım.

2021 Opel Astra için motor seçeneklerine gelince, aracın motor seçenekleri neredeyse kesinleşmiş durumda. Çünkü bu model de EMP2 platformundan çıkma olacak.

Bu da demek oluyor ki yine benzinli, dizel ve hibrit seçenekleri bizimle olacak. Benzinli için 1.2 PureTech 130 beygirlik bir motor göreceğiz. Dizel seçeneğinde ise 1.5 BlueHDi karşımıza çıkacak. Bu motorda da 130 beygir olması ve EAT8 şanzımana geçilmesi durumu var.

Bir de gelirse hibrit seçeneği karşımıza çıkacaktır. Hibrit seçenek şarjlı olur mu olmaz mı yorum yapmayalım. Ama şunu söyleyebilirim ki Opel şarjlı hibrit modellerine daha yatkın bir marka.

Ticari modellerde bu konuda elektrikli modeller öne çıkmıştı. Birkaç ay belki de hafta sonra 2021 Opel Astra ile tanışacağımızı düşünüyoruz. Bunu da eklemiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version